Tarih yazacak bugünleri... İleride yaşayanlar yaşamayanlara anlatacak. Dünya gelmiş geçmiş en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya... Koronavirüs bunun adı.

Zengin-fakir ayırmıyor.

Irklar arasında fark gözetmiyor.

Ülke adı fark etmiyor.

Gelişmiş, gelişmemiş milletler farketmiyor.

Herkesi etkiliyor.

İşyerleri kapatıldı. Çocuklar okula gitmiyor. Spor faaliyetleri yapılamıyor. Evlerine kapandı milyonlar. Korkuyor. Felaket her an kapısını çalacak diye tedirgin insanlar; ürküyor.

Rakamlar giderek yükseliyor. Dünyada vaka sayısının 250 bin sınırına dayandığı biliniyor. Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 10 bine dayandı. Bu sayının daha da artacağını herkes söylüyor.

Milyonlarca insan bekliyor: Ne zaman bitecek bu koronavirüs?

İşte bunu kimse bilmiyor; korku verici tahminler yapılıyor.

İngiltere'nin Edinburgh Üniversitesi'nden Prof. Mark Woolhouse, "Çıkış stratejisi konusunda büyük bir sorunumuz var. Sadece İngiltere'nin değil, hiçbir ülkenin çıkış stratejisi yok" diyor.

Bilim adamları aşı üzerinde çalışıyor ama her şey yolunda giderke bile bu aşıların piyasaya sürülmesinin bir yılı geçeceği öngörülüyor. 
İngiltere'de hükümetin bilim konularındaki baş danışmanı Patrick Vallance, bu aşamaya ne zaman gelinebileceğini bilmediklerini, takvim belirlemenin imkansız olduğunu söylüyor.

Imperial College London'dan Prof. Neil Ferguson, bunun yıllar alabileceğini belirterek "Hastalığın bulaşma seyrini, toplumun çok küçük bir bölümünün hasta olacağı bir seviyeye getirmekten söz ediyoruz. İki artı yıl böyle devam edersek vaka sayısı belli oranda bağışıklığın oluşabileceği bir noktaya gelebilir" diye konuşuyor.

BBC'deki habere göre İngiltere Hükümeti'nin sağlık konularındaki baş danışmanı Prof. Chris Whitty, çıkış stratejisinin ne olduğu yolundaki soruya, "Uzun vadede, şüphesiz aşı, bir çıkış yolu. Hepimiz bunun bir an önce geliştirilmesini umuyoruz. Küresel olarak bilim, çözümler üretecektir" cevabını veriyor.

Dünya kafa patlatıyor şimdi... 

Koronavirüs illetine bilim adamları çare arıyor.

Umut verici gelişmeler var elbette... Ama şu soru var ya şu soru... İnsanların beynini kemiriyor:

"Ne zaman bitecek bu koronavirüs?"

İşte bu soruya kesin cevap şu anda maalesef verilemiyor.

Editör: Haber Merkezi