Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salıyı çarşambaya bağlayan gece saat koronavirüs ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Koca, yaptığı açıklamada Türkiye'de bir vatandaşta koronovirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Koca'nın bu açıklamasının ardından milyonlarca kişi el dezenfektanı, maske gibi koruyucu ürünleri sipariş vermeye başladı.

198'den 270 TL'ye fırladı

Ekşi Sözlük'te bir kullanıcının açtığı başlığa göre, el dezenfektanının fiyatı bir gecede iki katına çıktı. Ekşi Sözlük yazarı yaptığı paylaşımında "n11'de "virüs dezenfektanı" diye 20 tanesi 198 liraya satılırken açıklamanın yapıldığı gece 270 liraya fırlayan dezenfektan. bu da haftalık fiyat değişim grafiği. Daha önce de fiyatı 230 liraya yükseltip sanıyorum ki satılmayınca geri düşürmüşler. Ayrıca bu tek gecede fiyatların yükselmesi durumunu çoğu satıcıda ve hijyen ürününde görebilirsiniz maalesef" açıklamasında bulundu.

Fiyat artış grafiği

Krizi fırsata çevirecekler

Koronavirüsün Türkiye'ye gelmesinin ardından özellikle krizden yararlanmak isteyen fırsatçıların maske ve el dezenfektanı gibi ürünlerin fiyatını artıracağı tahmin ediliyor. Ayrıca Ticaret Bakanlığı'nın uygunsuz fiyat artışlarını takip edip önlem alması bekleniyor.


 

Editör: Haber Merkezi