Çin'in Vuhan kentinde ilk kez 2019 Aralık ayında görülmeye başlanan ve neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alıp binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün Türkiye'ye gelmemesinin sebebi araştırıldı. 

El yıkama alışkanlığı Türkiye'yi kurtardı

2015 yılında dünya genelinde yapılan hijyen araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye ikinci sıralarda yer almıştı. Türkiye'de yaşayan vatandaşların el yıkama alışkanlığı sebebiyle virüsün Türkiye'ye henüz giriş yapmadığı belirtildi. Özellikle el yıkama alışkanlığının virüsleri engellemede en önemli faktör olduğu birçok uzman tarafından da dile getirilmişti.

En az yıkayan Hollandalılar

Data gazeteciliğinin yaptığı araştırmaya göre Avrupa'da insanların özellikle tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkamadıkları sonucu ortaya çıktı. Ankete göre tuvaletten sonra ellerini en az yıkayanlar Hollandalılar. Hollandalıların sadece yüzde 50'si tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkıyor. Bu oranı ise yüzde 57'yle İtalya takip ediyor.

Bosna Hersek ilk sırada

Tuvaletten sonra el yıkamayı alışkanlık haline getiren ülkelerin ilk sırasında yüzde 96 ile Bosna Hersek yer alıyor. Bosna Hersek'i ikinci sırada yüzde 94 ile Türkiye takip ediyor. 

Editör: Haber Merkezi