Liposuction, estetik amaçlı gerçekleştirilen operasyonlar arasında en çok tercih edilenlerden biridir. İstenmeyen yerlerdeki yağlara yönelik kalıcı çözüm sunan liposuction sonuçları çok tatmin edici olduğu için en sevilen ve uygun fiyatlı estetik ameliyatlardan biridir.

Liposuction Nedir?

Liposuction, vücudun belirli bölgelerindeki yağ birikintilerinin özel bir vakum veya özel enjektörler kullanılarak emilerek vücuttan yağ alınması işlemidir. Bu ameliyatta genişlemiş ve diyete ve egzersize dirençli yağ dokusu vücuttan çıkarılır ve mevcut yağ hücrelerinin sayısı azaltılır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Egzersiz ve diyete rağmen vücutta bazı yağlanmalar kaybolmaz. Kalıcı hale gelen ve bölgesel yağ biriktirme sorunu yaşayan bölgeler vardır. Bu yağlar tercihe bağlı olarak uygun bir yöntemle yaklaşık 3 saat süren bir operasyonla çıkarılır. Sonuç olarak istenilen bölgede ciddi bir incelme sağlanır. Ciddi bir sağlık sorunu olmayan kadın-erkek herkese uygulanabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Klasik (ıslak) liposuction:Bu yöntemle yağ hücrelerine sıvı enjekte edilir ve bu yağ hücreleri şişirilir. Bu işlemden sonra şişmiş yağ hücreleri emilmeye hazır hale gelir. Daha sonra bir vakum cihazına bağlı tüpler aracılığıyla karşılıklı hareketler gerçekleştirilir. Bu sayede fazla yağ hücreleri cilt altında emilir ve incelme sağlanır.

Vaser (Ultrasonik) Liposuction:Bu yöntemde titreşimli ses dalgaları (ultrasonik) ince tüpler kullanılarak yağ hücrelerine iletilerek yağ hücrelerinin yok edilmesi amaçlanır. Klasik liposuction yönteminde olduğu gibi hasarlı yağ hücreleri ince tüpler yardımıyla ileri geri emilir.

Lazer liposuction:Vaser liposuctiondan farklı olan bu yöntem, titreşimli ultrasonik tonlar yerine lazer kullanılarak yağ hücrelerini katıdan sıvıya dönüştürür. Bu yağ hücrelerinin zarar görmesini sağlar.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

İşlemden önce doktorunuza tıbbi geçmişinizi ve herhangi bir ilaca alerjiniz olup olmadığını mutlaka söyleyin.İşlemden en az iki hafta önce sigara içmekten ve alkol almaktan kaçının. Liposuction fiyatları ile beraber öncesi ve sonrasında tuz alımını mümkün olduğunca en aza indirin.İşlemden iki hafta önce herhangi bir bitkisel takviye veya vitamin almayı bırakın.Yine, işlemden iki hafta önce kan sulandırıcı ve ağrı kesici almayı bırakın.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction, majör cerrahi olarak sınıflandırdığımız ve genel anestezi altında yapılan bir operasyondur. 1-2 gün hastanede yatış içerir. Ayrıca hastamız yaklaşık 1 hafta evde istirahat ettikten sonra sosyal hayatına geri döner. 3 hafta boyunca medikal korse kullanılır. İyileşme sürecine bağlı olarak, korse kullanımının azaltılıp azaltılmayacağı ya da tamamen çıkarılmasına karar verilir.

Liposuction ameliyatıyla hastalarda kilo vermek ve en iyi sonucu almak için gelişmiş teknoloji kullanılır. Bu da sonuçtan hem doktoru hem de hastaları çok mutlu eder. Bu operasyon hastaların en çok memnun kaldığı estetik operasyonlardan biridir. Hayal edilen bir formun veya önceki formun hemen edinilmesi, kişinin kendine olan güvenini artırır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction fiyatları özelinde vücut kitle indeksi (BMI) 30'un altında olan ve vücudunu yeniden şekillendirmek isteyen herkese uygulanabilir. Bilmeniz gereken ilk şey, bunun kilo verme ameliyatı olmadığıdır.

Yağ aldırma ameliyatı bir vücut şekillendirme işlemidir. Çünkü aynı seansta sadece bir bölge veya birden fazla bölge olsa bile alabileceğiniz maksimum yağ miktarı 8-10 litredir. Bu yaklaşık olarak 7-8 kilograma karşılık gelir. Fazlası hastanın iyileşme süresini uzatır ve zorlaştırır. Daha fazla alan varsa bunları seanslara bölmek daha doğru olacaktır.

Liposuction Fiyatları

Liposuction fiyatları 2022 yılında yağın alındığı bölgeye göre değişmekte olup net fiyat muayene sonucu belirlenmektedir. Bizimle iletişime geçerseniz size ortalama fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz. Dediğimiz gibi net lipsuction fiyatları için doktor ile görüşme şarttır.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Haber Merkezi