Lazer epilasyon özellikle istenmeyen tüyleri kesin sonuca kavuşmasını isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemler arasında ilk sırayı almaktadır. İnsan vücudunun bazı bölgelerinde istenmeyen tüyler oldukça fazla olabiliyor. Kollar, bacaklar, bikini bölgesi, koltuk altı yüz bölgesi ve vücudun farklı yerlerinde istenmeyen tüyler zaman harcanması gereken oldukça sıkıcı bir sorun olabiliyor. İnsanlar istenmeyen tüylerden kurtulabilmek için pek çok farklı yöntem denemektedir. Denenen yöntemlerin bazısı kalıcı sonucu uzun sürede getirirken bazıları ise asla kalıcı sonuç getirmemektedir. Bundan kurtulmak isteyen kişiler ise lazer epilasyon uygulamalarını deneyerek istenmeyen tüylerinden tamamen kurtulmanın mutluluğuna erişmektedirler.

Mediplast Güzellik Merkezi

Mediplast Güzellik Merkezi

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon nedir sorusu ise ilk önce şu şekilde açıklanabilecek bir konudur. Lazer epilasyon lazer ışınlarının dalga boyları ile kıl köklerinin tahrip edilmesi işlemine verilen isimdir. Biliyorsunuz kıl kökleri sürekli canlı olduğu için tekrar ve tekrar kılların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzden de sürekli istenmeyen tüylere epilasyon ile yok etme çabası ortaya çıkıyor. İstemeyenler tüylerden kurtulabilmek için lazer epilasyon oldukça avantajlı bir işlemdir. Belirli bir süre seans alarak lazer epilasyon sonucunda istenmeyen tüylerden ömür boyu kurtulabilme şansınız olacaktır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanır?

Lazer epilasyon ergenlik döneminden sonra istenmeyen tüy probleminden kurtulmak isteyen herkese uygulanabilen bir işlemdir. Hormonların belirli bir düzene gelmesini beklemek lazer epilasyon için oldukça önemlidir. Bu nedenle lazer epilasyon özellikle ergenlik döneminin bitiminde veya hamilelik sonrasında yapılması gereken bir işlemdir. Lazer epilasyon erkek veya kadın kim isterse yaptırabileceği bir işlemdir. Bazı kişilerin ciltleri oldukça hassas olduğu için lazer epilasyonun denemesi yapılarak herhangi bir alerjik reaksiyon verip vermediğine karar vermek ve daha sonrasında bu işleme devam etmek doğru olacaktır.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Lazer epilasyon çeşitleri arasında dört temel çeşitli sayabiliriz. Aleksandrite lazer, diode lazer ruby lazer ve nd:yag lazer türleri arasında sayılmaktadır. İlk önce lazer epilasyon geliştirildiği zaman nd:yag lazer oldukça aktif kullanılıyordu. Fakat zaman içerisinde yapılan bazı çalışmalar ile buz lazer geliştirilmiştir. Buz lazer sayesinde ise herhangi bir acı ve ağrı hissetmeden bütün tüylerinizden kurtulmanızı mümkün olmaktadır.

Buz Lazer Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Buz lazer uygulaması sırasında cilde kademeli olarak ısı verilmektedir. Kıl köklerine kademeli olarak verilen ısı sayesinde herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmektedir. Daha sonrasında direkt kıl köklerine bağlı olarak yapılan bu işlem sayesinde cildinizin herhangi bir bölgesinde iz, yanık, renk değişimi gibi sorunlar ile karşılaşmayacaksınız. Bu sebeple pek çok kişi lazer konusunda buz lazer uygulamalarının daha kullanışlı olduğunu belirterek bu tarafa yönelmektedir.

Buz Lazer Epilasyon Hangi Mevsimlerde Yaptırılabilir?

Buz lazer veya diğer lazer türünü yaptırmak isteyenlerin bunları hangi zamanda yaptıracakları konusu da araştırmalar arasındadır. Bilindiği üzere epilasyon, saç kesimi, cilt bakımı gibi kişisel bakım işlemlerinin ihtiyaç olduğunda yapılması en fazla tavsiye edilen durumdur. Fakat ihtiyaç hali acil değil ise vücudunuza göre, burcunuza göre, çevre koşullarına göre belirlenmiş kişisel bakım takvimlerinden faydalanarak lazer epilasyon yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Yaz dönemlerinde lazer epilasyon yapılması pek fazla tavsiye edilmeyen bir işlemdir. Yazın güneş ışığına vücut fazla maruz kalacağı için lazer yaptırma işlemini kış veya Bahar mevsimine bırakmak daha doğru olacaktır.

Buz Lazer Epilasyon Fiyatları

Buz lazer fiyatları piyasada hizmet veren işletmelere göre farklılık göstermektedir. Ayrıca yapılacak olan lazer türlü, cildinizin rengi, kıl köklerinin yapısı gibi pek çok faktör ne kadar lazer epilasyon seansı almanız gerektiğini belirtmektedir. Alınacak olan seanslar ile kıl köklerinden tamamen kurtulabilmek mümkün olacaktır. Lazer epilasyon yaptırmadan önce muhakkak bu işlemi yapan işletmeler ile ilgili araştırma yapmak fiyatlar konusunda daha doğru karar vermenize yardımcı olacaktır.

Buz Lazer epilasyon fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.mediplast.com.tr/buz-lazer/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi