Meme büyütme ameliyatı olarak da bilinen meme büyütme ameliyatı, memenin hacmini artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu uygulamalarda meme büyütme ameliyatı meme dokusunun veya kasının altına yerleştirilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütmenin birçok olası nedeni vardır. Bir memeyi diğerinden daha küçük veya daha küçük yapmak kadınlarda özgüven sorunlarına neden olabilir. Bu durum bireyi rahatsız ediyorsa muayene için plastik cerrahiye başvurmak mantıklıdır.

Ayrıca meme kanseri ameliyatından sonra meme büyütme yapılabilir.  Göğüs büyütme ameliyatı sırasında ve sonrasında görüntülenen görüntülerden beklentilerin doğru olması için cerrahla açık iletişimde olmak çok önemlidir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme ameliyatı vücudun kendi yağ dokusu ve kök hücrelerinin yanı sıra silikon veya salin implantları kullanabilir. Vücut dokusu kullanılarak yapılan ameliyatta, karın her iki tarafındaki yağ tabakalarından alınan yağlar meme dokusuna yerleştirilir. Bu yağ dokusunun kalıcı olarak yeni yerinde kalabilmesi için damarlardan beslenmesi gerekir.

Yeni kan damarları oluşturmak için kök hücrelerin nakledilmesi gerekir. İmplantlar ise silikon kabuğunda salin veya silikon jel içerebilir. Yerleştirildikten sonra salin implantı steril salin ile doldurulur.

Meme Küçültme Kimlere Uygulanır?

Meme küçültme, meme ağırlığına ve sarkmasına neden olan meme dokusunu ortadan kaldırır, kalan memeleri daha dik ve estetik olarak iyileştirir. Meme gelişimini tamamlamış, memede tehlikeli kitlesi olmayan, meme büyüklüğünden memnun olmayan hastalarda kullanılır. Kadınlarda meme dokusu iyi gelişmiş erkeklerde de meme küçültme ameliyatı yapılabilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme büyütme estetiğinden dolayı meme küçültme estetiği isteyen birçok kişi vardır. Büyük meme yapısına sahip kişiler görünümlerinden hem rahatsızlık duyarlar hem de memnun olmazlar. Daha düzenli göğüsler istiyorlar. Meme küçültme estetiği öncesi gerekli tüm analizler yapılır. Herhangi bir sorun yoksa doktor tarafından önerilen randevu ile estetik yapılacaktır.

Göğüs büyütme estetiğine ihtiyacınız varsa mutlaka bir ön muayene yaptırmalısınız. Herkes için uygun değil. Buna doktor karar verir. Plastik cerrahi öncesinde olduğu gibi meme büyütme estetiği için hastanın genel sağlığının uygun olup olmadığına bakmak esastır. Bu, yaşa bağlı meme küçültme ameliyatı olan veya yapısal olarak küçük olan kişilerin tercih ettiği bir durumdur.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatından sonra gece hastanede takip edilecek ve herhangi bir sorun yoksa hasta ertesi sabah taburcu edilecektir. Meme küçültme ameliyatından sonraki erken evrelerde ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır ancak ağır dinlenmeye gerek yoktur.

Yatar pozisyonda ameliyattan dört hafta sonra sırt üstü yatmalıdır ve özellikle erken evrelerde sırt üstü yatmamalıdır. Kural olarak ameliyat sırasında uygulanan bandajlar ilk muayeneye kadar değişmez. Yara kontrolünden sonra herhangi bir engel yoksa hasta duş alabilir. Meme küçültme sonrası giyilecek özel sütyenler 6-8 hafta boyunca giyilmelidir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme genel anestezi altında yapılır ve ameliyat sırasında meme başı önceden planlanmış bir alana yerleştirilir. Meme dokusu oluşur. Bu aşamada büyük memeden doku alınırken küçük memenin üzerine silikon protez yerleştirilir. Fazla deri daha sonra bölgeden çıkarılır ve ameliyat tamamlanır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi emzirme ameliyatı da 18 yaşının altında kişiler olamaz. Hamilelik ve emzirme ebeveynliğine ek olarak, çene görünümünü zamanında kaybettiğiniz yerler de vardır. Büyük göğüslü sık ağırlıklar gibi faktörler daha önce arayabilir büyük bir göğüse sahiptir.

Göğüs sertleştirme ameliyatı fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı kadınlar için uygundur. Memenin mevcut görünümünden ve ölçülerinden memnun olmayan kişiler göğüs bölme ameliyatı olabilir. Ancak meme dikleştirildikten sonra izlerin kalacağını unutmayın.

Bu nedenle bu yaralardan rahatsız olanların meme dikleştirme operasyonundan önce iki kez düşünmeleri önerilir. Hamile kalmayı planlayanların meme dikliği ameliyatını bir süre ertelemeleri önerilir. Emziren kadınlar da emzirme döneminin sonuna kadar beklemek zorundadır.

Meme Dikleştirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme dikleştirme operasyonundan 3 saat sonra kişi yemek yiyip ayağa kalkabilir. Doktorunuz tarafından önerilmedikçe ameliyattan sonraki ikinci gün duş alabilirsiniz. Üçüncü gün, kıyafet değiştirmek ve genel tıbbi muayene için hastaneye çağrılacaksınız.

Fiziksel durumunuza bağlı olarak bugünden sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz. İlk üç hafta spor yapmaktan kaçınmanızı öneririz. Bu süre zarfında göğsünüzü kapatan bir spor sutyeni giymeniz gerekir. 3. haftadan itibaren kol ve göğüs hareketleri gerektirmeyen sporlar yapabileceksiniz. Memenin son şeklini alması yaklaşık 3 ayı bulur.

Editör: Haber Merkezi