Türkiye nüfusunun büyük bir kesiminin tercih ettiği ve zararsız gördüğü meyve suları ve diğer içecekler sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor.

Bir vatandaşın aldığı Bim'de satılan Jucy marka meyve suyunun içinden 23 santimetrelik sülüğe benzeyen canlı organizma çıktı. Meyve suyunun üretim tarihinin 03.07.2019, son tüketim tarihinin de 03.07.2020 olduğu görülüyor.

Aslında bu ülkemizde şaşırtıcı bir şey olmaktan çıktı. Çünkü bu şikayetlerden yalnızca bir tanesi. Kullanım ömrünün bitmesine 1 yıl olmasına karşın birçok değişik markalardaki meyve sularının içinden küfler veya yabancı değişik cisimler çıkıyor. 

Bu meyve sularının satışını yapan bir kişi ise küflenme durumunu şu şekilde açıklıyor:

"Genelde saklama koşulları ya da paketteki ufak bir delinmeden dolayı hava alan meyve suyu, zamanla çürüyor ve üstten küfleniyor. Küflenmenin hacmi çok küçük bir noktayken daha da toparlak bir hal alıyor ve görünen şekillere bürünüyor. Yani ufacık bir küflenme zamanla meyve suyunu bu hale getiriyor. Onu da kutunun delinmesi ya da bir şekilde hava alması sonucu yapıyor." 

TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMESİ GEREKİYOR

Yani üretimin olduğu kadar sonraki saklama veya dağıtım koşullarının da titizlikle yürütülmesi büyük önem taşıyor. Özellikle içinden değişik cisimler çıkan içeceklerin peşine düşülmesi ve sonuna kadar bu durumun takip edilmesi gerekiyor. Taze olarak yenilemeyecek olan çürümeye yakın meyveler fabrikalarda meyve suyuna dönüştürüldüğünden dolayı da küflenme veya diğer olaylarla karşılaşmanız olası...

Editör: Haber Merkezi