Sadece ucuz ürünler değil pahalı ürünler de bunu yapabiliyor bilhassa antibakteriyel sabunlarda da elde tahriş kızarıklık gibi sorunlar görülebiliyor. Antibakteriyel tanımını artık hemen hemen her türlü temizlik malzemelerinin üzerinde görmek mümkün.

CİLDİMİZDEKİ YARARLI BAKTERİLER DE ÖLÜYOR

Ve ilk tercih edilenler de antibakteriyel ürünler oluyor. Çünkü bu özellik mikropların tümüyle yok edildiğine işaret ediyor. Ama birçoğumuzun bilmediği bir şey var ki mikroplarla birlikte cildimizdeki yararlı bakterileri de öldürüyor. 

"KATI SABUN SON DERECE SAĞLIKLI"

Uzman Dr. Aslıhan Güven, "Şunu gözardı etmemek gerekiyor. Sıvı sabunlar hangi çeşidi olursa olsun ucuzu pahalısı, katı sabunlara kıyasla çift kat daha fazla kimyasal içerir. Dolayısıyla katı sabun kullanmak son derece sağlıklı." diyor.

MERDİVEN ALTI VE MARKASIZ ÜRÜNLER KULLANMAYIN

Ama piyasanın çok altında etiketlerle rafa konulan ürünlere de ekstra dikkat etmek gerekiyor. Sanayi tipi bir sıvı sabun kullandığımızda cildin bağışıklık sistemine göre birkaç kullanımda git gide ciltte tahriş, kızarıklık, kaşıntı ve kuruluk gibi belirtiler vermeye başlıyor. Herkeste aynı etkiyi yaratmasa da cildi hassas olanların çok dikkat etmeleri gerekiyor. Kalitesiz ve markasız ürünler egzamaya yol açıyor.

TEHLİKE: TUZ RUHU

Tehlikenin daha büyüğü ise tuz ruhunda. Buharını soluduğumuz için akciğerlerimize de nüfuz ediyor. Sağlığımız için son derece zararlı. Eğer kişi bu ürünleri kullanmaya mecbursa mutlaka yüzüne maske, saçına bone takmalı, ellerine eldiven giymeli ve bu eldivenlerin özelliği pamuk astar içermesi olmalı.