İnternet kullanıcı sayısı her gün artarken, elektronik sinyallerle internet sağlayan modemlerin vücudumuza verdiği zararın boyutu artıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin, elektromanyetik dalgaların sağlığa etkisiyle ilgili araştırmalarını aktardı.

ÖĞRENME BOZUKLUĞU VE KISIRLIK YAPABİLİR

Telefonlarda bulunan güvenlik ölçümü için SAR değeri denen sistemden bahseden Dr. Barış Metin, sar değerinin vücudun ne kadar ısıyı emdiğini hesaplamasının yanı sıra elektronik sinyallerin vücuda ısı vermek dışında başka etkilerinin olduğunu söyledi. Hepimizin evlerinde bulunan modemlerin wi fi sinyallerinin dokunun yapısına hasar verdiği, kısırlığa varana kadar sperm sayısını azalttığı ve küçük yaşta öğrenme bozukluklarına sebep olduğunu söyleyen Barış Metin alınabilecek önlemler olduğunu dile getirdi.

YENİ GÜVENLİK NORMLARINA İHTİYAÇ VAR 

Markaların yönetmeliklerinde yeterli uyarı bulunmadığını söyleyen Dr. Metin, yeni güvenlik bildirgelerinin gerekli olduğundan söz etti. “Wifi sinyalinin verdiği hasar ısınmanın ötesinde. Bu nedenle yeni güvenlik normlarına ihtiyaç var. Ayrıca şu anda bulunduğumuz yerde cep telefonundan etraftaki wifi ağlarını izlemeye çalışsak çok sayıda ağ çıkar" ifadelerini kullandı. Modemleri kapatmanın önlem almada bir başlangıç olabileceğini söyleyen doktor "Evde modemi çocuklardan uzak tutmak önemli. Modemin kullanılmadığı zamanlarda özellikle gece saatlerinde kapatılmasını öneriyorum" dedi. 

Editör: Haber Merkezi