Mutluluk çubuğu, aynı zamanda penis implantı olarak da bilinen bir cinsiyetsel fonksiyon bozukluğu tedavisidir. Bu ameliyat, penis ereksiyonunu sağlamak için yapılır ve genellikle iki veya üç parçalı implantlar kullanılır. İmplantlar şişirilebilir veya esnek olabilir. Ameliyat sonrası, hastalara 2-3 gün boyunca kompresif pansuman uygulanır ve antibiyotik ve ağrı kesiciler verilir. Hastalar cinsel ilişkiye en az 6 hafta sonra girebilirler, ancak bu süre hekim tarafından uzatılabilir.

3 tip mutluluk çubuğu çeşitleri vardır ve hastalara takılabilir.

a- Tek parça penis implantı ( mutluluk çubuğu): Bu tip mutluluk çubuğuna esnek implant denir. Penise sert bir çift çubuk sokulur. İyileşme sonrası hasta ilişki sırasında penisini düzeltir ve ilişki sonrası penis bükülebilir ve iç çamaşırı giydirilebilir.

b- İki parçalı penis implantı: Şişirilebilir bir penis implantıdır. Penis içindeki tüplerin içine iki adet şişirilebilir balon yerleştirilir. Bu balonların uçlarına bağlı bir su pompası bulunmaktadır. Bu pompa dışarıdan görünmeyecek şekilde testislerin yanındaki keseye yerleştirilir. Hasta ilişkiye gireceği zaman bu pompaya basarak penis ereksiyonunu gerçekleştirir. İlişki bitiminde pompa yardımıyla penisi normale döndürür.

c- Üç parçalı penis implant: Bu da şişirilebilir bir implant türüdür. Bunun iki parçalıdan farkı, su deposunun kesede değil, göbek altında idrar kesesinin yanına yerleştirilmesidir. Bu hazneden su, testislerin yanında bulunan bir düğme ile penis içindeki balona taşınır. Testis yanında bulunan mekanizma iki parçalı olana göre daha küçük olduğu için hasta konforu daha iyidir.



Mutluluk Çubuğu Ameliyat Sonrası Bakım 

Ameliyat sonunda genellikle 2 ve 3 parçalı implantlar ( Mutluluk Çubuğu) şişirilmiş halde bırakılır. Bir veya iki gün boyunca etrafına uygulanan kompresif (sıkı) pansuman çıkarılmaz. Ardından pansuman açılır ve mutluluk çubuğu söndürülür. Daha sonra cilt yara bakımı yapılır. Hastalara rutin olarak antibiyotik ve ağrı kesici verilir. Hasta 1 hafta sonra banyo yapabilir. Deri dikişleri çözülebilir ise hastanın dikişleri alınmaz, erimeyen dikişler ise 10 gün sonra hastanede alınır. İlk birkaç günden sonra hasta zaman zaman mutluluk çubuğunu şişirir ve söndürür ve hem içeriyi doğru şekilde çalıştırır hem de iyileştirir.



Mutluluk Çubuğu Takıldıktan Ne Kadar Süre Sonra Cinsel İlişkiye Girilir?

İmplant ( mutluluk çubuğu) takılan hastalar ameliyattan en az 6 hafta sonra cinsel ilişkiye girebilirler. Ancak hekim hastanın durumuna göre bu süreyi uzatabilir.


Mutluluk Çubuğu Ameliyatında Ne Gibi Sorunlar Ortaya Çıkar?

Bu ameliyatı geçiren hastaların çoğu şeker hastasıdır. Bu hasta grubunda yara iyileşmesi biraz zordur. Bu grupta ve bu grup dışındaki hastalarda yara enfeksiyonu, kanama, yara açılması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bunun dışında implant bölgesi enfekte olabilir ve bu da implantın çıkarılmasını gerektirebilir. Özellikle tek parça implantlarda implantın idrar kanalına baskı yapması sonucu idrara çıkma zorlaşabilir. Prostat büyümesi veya yeni prostat şikayetleri olan hastalarda şişirilebilir implantlar tercih edilmelidir. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

Editör: Haber Merkezi