Yazın meyveler günlük beslenmenin olmazsa olmazıdır. Sıcak havalarda serin ve sulu meyveler neredeyse her evde ağır yemeklerin önüne geçmektedir. Yalnızca damak tadı olarak değil sağlık açısında da meyve ve sebzelerin özellikle yaz aylarında bolca tüketilmesi oldukça önemlidir. Yaz aylarında sıvı dengesinin korunması, vitamin ve mineral ihtiyacının giderilmesi açısından meyve ve sebze günde en az 4-5 porsiyon tüketilmelidir.

Yerli Tropik Esintiler: Çarkıfelek Meyvesi

Sıcak yaz aylarında karpuz, kavun, çilek, şeftali, elma daha birçok meyve sıklıkla tüketilmektedir. Ancak alışılmışın dışında tropik meyvelerin de tüketimi son yıllarda artmaktadır. Bu meyveler egzotik lezzetlerinin yanı sıra birçok sağlık faydasına da sahiptir. Ülkemizde de yetiştiriciliği gerçekleştirilen Çarkıfelek meyvesi buna örnek gösterilebilir.

Çarkıfelek meyvesi vücut için gerekli temel bileşenleri ( A, C vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve bir miktar demir) içermektedir. Serbest radikallerin etkisiz hale getirilmesinde kullanılan antioksidan bileşenler açısından da zengindir. Bu etkisi ile kalp hastalığı ve Alzheimer’a karşı koruyucudur. Ülkemizde Finike bölgesindeki çiftliklerde yetiştirilen Çarkıfelek meyvesini portakalbahcem.com adresi üzerinden sipariş edebilirsiniz. Özellikle yaz dönemi meyvesi olduğundan dalından taptaze Çarkıfelek meyvesi ni deneyimleyebilirsiniz.

Sofradan Eksik Olmaz: Domates

Her evde sofranın vazgeçilmez sebzelerinden biridir domates. Bir yaz sebzesi olan domates doğal şartlarda yetiştirildiğinde sağlığa sayısız faydaya sahiptir. Ayrıca lezzet açısından da doğal ve mevsiminde domates tercih edilmelidir. Yaz aylarında domates tüketmek güneş ışınlarından zarar gören cildin onarılması için de faydalı ve gereklidir.

Domatesin bir çok çeşidi bulunmakla birlikte Anadolu’nun tohumlarından gelen yerli türler lezzet ve tüketim açısından da ön plandadır. Finike çiftliklerinde yetiştirilen doğal domatesler dalından taptaze olarak portakalbahcem.com tarafından sizlere sunuluyor. Mis kokulu ve lezzetli domatesler için portakalbahcem’i ziyaret edebilirsiniz.

Yazın da Yenir: Finike Portakalı

Genellikle kış meyvesi olarak tüketilen portakal önemli bir vitamin deposudur. İçerdiği yüksek su oranı ile de her ne kadar kış meyvesi olarak kabul edilse de yazın da oldukça faydalıdır. Yazın tüketime uygun Finike portakalı için https://www.portakalbahcem.com/ adresini ziyeret edebilirsiniz. Finike’de çiftliklerde doğal şartlarda yetiştirilen portakal soğuk hava depolarında saklanarak taptaze şekilde yazın tüketime sunulmaktadır.