Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olan ve alanında çalışmalarda bulunan bir isimdir. Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında uzmanlığını tamamlayan Ekizceli, sahip olduğu unvan ile çalışmalarını sürdürüyor.

Estetik uygulamalar arasında yer alan çene büyütmenin özellikle kadınlarda sıklıkla tercih edildiğini belirten Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, çene büyüme ile çene şekli veya boyutunun değiştirildiğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekizceli, “Çene büyütmede çene şekli ya da boyutu değiştirilir. Kimi durumlarda her ikisinin değiştirildiği gözlemlenir. Çene şeklinden memnun olmayan kişilere çene estetiği yapıldığını söyleyebiliriz.” ifadelerinde bulundu. 

Çenesinin Şeklinden Memnun Olmayan Kişilere Çene Estetiği Yapılır

Çene şeklinden memnun olmayan kişilerin çene estetiği yaptırdığını belirten Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Çene estetiği hastanın arzusuna göre yapılan bir estetik uygulama olarak bilinir. İsteğe göre çene şekli ya da boyutu değiştirilir. Bazı durumlarda her ikisinin de yapıldığı görülür. Genellikle çene şeklinden memnun olmayan kişiler bu tür estetik operasyonlara başvuruda bulunur. Öte yandan çenesinde sorun olan kişilerde de bu tür uygulamaları gerçekleştirmekteyiz.”

Çene Büyütmede Kesin Sonuç Uygulamadan Yaklaşık 3 Ay Sonra Çıkar

Çene estetiğinde kesin sonuç için yaklaşık 3 aylık bir süreç olduğunun altını çizen Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, bu süre içerisinde hastaların sabırla beklemesi gerektiğine vurguda bulundu: “Genellikle lokal ya da genel anestezi ile yapılan çene büyütme operasyonu, çeşitli implantlarla çenenin büyütülmesini hedefler. Uygulamada başarı sağlanabilmesi için titiz bir çalışma çok önemlidir. Bu nedenle işlem basamakları sırasıyla uygulanmalı ve risklerin tamamı önceden hastaya aktarılmalıdır. Çene büyütmede kesin sonucun ne zaman alınacağı, hastaların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Uygulamanın gerçekleştirilmesinden yaklaşık 3 ay sonra kesin sonuçların alındığını söyleyebiliriz. Bu noktada hastaların sabırlı bir şekilde beklemelerini tavsiye ederiz. Üç ay sonra uygulama bölgesindeki şişlik kaybolur, bu sayede çenedeki gerçek görüntü ortaya çıkmaya başlar. Üç aylık bir süre vermemizin temel sebebi de şişliklerin bu süre içerisinde iniyor olmasıdır.”

Editör: Haber Merkezi