Estetik yöntemler arasında önemli bir yeri bulunan burun estetiği çözümleri ile aynı zamanda insanların daha iyi nefes alması mümkün olur. Sonuç olarak estetik beklentilerin karşılanması aşamasında dikkat çeken bu yöntemler sayesinde hastaların tedavisinde daha iyi sonuçlar alınır. Aynı zamanda estetik yöntemlerin kullanılması ile birlikte burunda oluşan bozuklukların giderilmesi sağlanmış olur.

Op. Dr. Deniz Küçükkaya Kimdir?

Burun Estetiği

Tercih edilen burun estetiği yöntemleri arasında rinoplasti yöntemlerinin açık ya da kapalı olarak ayrışması durumu ortaya çıkar. Aynı zamanda bu yöntemin kullanılması ile birlikte burun kemer bozukluklarının yanı sıra burun kırıklarının da nispeten kolay bir yöntemle ortadan kaldırılması sağlanmış olur. Bu aşamada hastanın durumuna bağlı olarak açık ya da kapalı yöntemlerin tercih edilmesi durumu ön plana çıkar. 

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burunu kıkırdak ve kemik yapısında meydana gelen bozulmaların ortadan kaldırılması aşamasında ön plana çıkan bu yöntemler sayesinde hastaların estetik sorunlarının da giderilmesi mümkün olur. Açık ya da kapalı yöntemlerin kullanılması ile birlikte daha dik ve estetik bir burun görünümü kazanılmış olur. Aynı zamanda bu tür işlemler kıkırdak kemik ve diğer yapıları alan işlemler olduğundan dolayı burun estetiği yöntemlerinin zor olduğu söylenebilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi 

Hastaların bu tür işlemler öncesinde dikkat etmesi gereken şeyler vardır. Örneğin hastaların burun ameliyatı öncesinde sakal tıraşı olması veya sakallarını kısaltması önerilir. Aynı zamanda kişinin işlem sonrasında nasıl bir burun istediğini de   doktoruna detaylı olarak anlatması  önemli bir husus olarak görülür.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Estetik işlemler için tercih edilen bu yöntemlerin uygulanması aşamasında kişinin burun yapısı ile ilgili tasarım programlarından yardım alınır. Böylece kişinin işlem sonrasında nasıl bir burun yapısına kavuşacağı hakkında bilgi sahibi olmak mümkün olur. Bilgisayar üzerinden yapılan burun tasarımlarının  her zaman birebir ameliyat sonrasını yansıtmadığını da unutmamak gerekir. Günümüzde bu tür yöntemlerin uygulanması aşamasında kapalı yöntem kısmında burun içerisine girilerek kesi açılmadan işlemin tamamlanması durumu önemlidir. 

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Belirli bir yaşa ulaşmış tüm hastalara uygulanan bir tedavi şeklidir. Aynı zamanda yöntemin uygulanması aşamasında kişinin en az 18 yaş ve üzeri olması gerekir. Kadınlarda çok daha erken yaşlarda estetik burun ameliyatı yapılabilmektedir. Sonuç olarak burun yapısı oturmuş ve fiziksel gelişimini az çok tamamlamış kişilerde tercih edilen bir yöntemdir. Bu nedenle bu yöntemin uygulanması ön plana çıkar.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

İşlem sonrasında silikon bazlı uygulamalar ile burun içyapısının desteklenmesi mümkün olur. Günümüzde kullanılan yöntemlerin çeşitliliğinin  ve bu ameliyatı yapan hekim sayılarının artmasıyla birlikte burun estetiği fiyatları daha ulaşılabilir seviyelere düşmüştür.Bununla beraber burun ameliyatı fiyatları doktora ve hastaneye göre farklılıklar göstermektedir. Aynı zamanda hastaların işlemler sonrasında nefes almasında ortaya çıkan sorunların giderilmesi aşamasında bu tür etkenler önemlidir. Estetik bir görünüm için kişinin belirli bir süre yüz ve mimik hareketlerine dikkat etmesi ön plana çıkar. Burun yapısı tam oturana kadar kişinin dikkatli davranması beklentiler arasında yer alır.

Burun Estetiği Fiyatları

Sağlık merkezlerinde uygulanan bu tür yöntemler sayesinde hastaların fiyatları merak etmesi de doğaldır. Aynı zamanda sıklıkla kullanılan bir yöntem olan bu yöntem birçok sağlık merkezinde uygulandığı için günümüzde uygun fiyatlara temin edebilmek mümkün olur. Burun estetiği fiyatları hakkında aynı zamanda internet sitelerinden destek alabilmek ve estetik ögeleri bu şekilde tamamlamak mümkün olabilir.

https://www.denizkucukkaya.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.
 

Editör: Haber Merkezi