Operasyon yaklaşık olarak 2 saat sürer ve anestezi işlemi altında gerçekleştirilmiş olur. Uzman hekim tarafından muayene gerçekleştirilir ve memenin sarkma derecesine bakılır. Burada hastanın istekleri doğrultusunda doğru kararlar alınır. Meme dikleştirme, ameliyatı gerçekleşmeden önce anestesi uygulaması yapılır. Önceden planlanmış olan meme başları, uygun olan bölgeye alınır. Meme dokusuna şekil verilir. Meme büyükse doku alınır, meme küçükse silikon protez yerleştirilir. Daha sonra fazla olan deri varsa alınır ve meme dikleştirme operasyonu tamamlanmış olur.

Op. Dr. Erkin Önsal Kimdir?

2008 yılında Tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.
2009 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve
Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başladı.
Eğitimi süresince özellikle Dudak - Damak yarığı,
Tümör cerrahisi, Meme ve Burun estetiği ile yakından ilgilendi.
Çeşitli tekniklerle meme küçültme ameliyatı uygulanan
hastaların retrospektif değerlendirilmesi ile ilgili çalışmaları oldu.
Uzmanlık tezini bir antioksidan olan apokinin deney hayvanlarında çeşitli yaralanmalar üzerine olan etkisini inceleyerek tamamladı.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

18 yaşını doldurmuş olan bireylerin ve göğsünde ciddi sorunlar olan herkesin rahatlıkla başvuracağı bir tedavi yöntemidir. Bu sorun genellikle hamilelik sonrasında emzirme sonucu ortaya çıkan meme sarkıkları sonucunda gerçekleştirilmiş olur. Çok ciddi sarkıklar ve rahatsızlıklar sonucunda meme dikleştirme, ameliyatı gerçekleştirilebilir. 

Meme Operasyonları Nasıl Olur?

Kadınların sıklıkla tercih etmiş olduğu meme dikleştirme ameliyatı, yaklaşık olarak 50 yıldır cerrahi uygulama şeklinde yapılır. Ameliyat ile kişi artık istediği meme büyüklüğüne veya şekline sahip olabilir. Meme operasyonlarında; dikleştirme, küçültme, büyütme gibi uygulamalara başvurulur. 

Meme Büyütme Estetiği

Uygulama sayesinde kişi memelerinden rahatsız oluyor veya küçük gelmesi sonucunda bu işleme başvurur. Kişiye uygun olacak şekilde yapılan bu uygulamanın vücut yapısına uygun olacak şekilde ayarlanır ve operasyon o şekilde gerçekleşir. Operasyon sonrasında kişi kendinde meydana gelen değişimi rahatlıkla görebilir. Hastaya silikon protez takılır ya da vücudunda bulunan yağ dokusu kullanılarak işlem gerçekleştirilmiş olur. Meme büyütme ameliyatı, bu şekilde iki farklı yöntem ile yapılır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Genellikle kadınların kendilerinde beğenmediği memelere, hacim vermek ve daha iyi bir görünüm elde etmek için sıklıkla tercih etmiş oldukları uygulama arasında yer alıyor. Büyütme operasyonunda meme ebatlarını büyütmek istemesi, yaşlılığın getirmiş olduğu sarkık memeler, bir memenin diğer memeye göre daha küçük olma durumu, hamilelik sonrasında memelerin hacmini eskisine göre daha iyi şekilde toparlamak için meme büyütme başvurulan cerrahi uygulamalardır.

Meme Büyütme Yöntemleri nelerdir?

Daha dolgun memelere sahip olmak için başvurulan bu cerrahi yöntem ile, hastaya istediği şekli verebilmek adına uygun olan uygulama gerçekleştirilmiş olur. Uygulama plastik cerrahlar tarafından yapılır ve cerrahi işlem adı altında gerçekleştirilmiş olur. Silikon ile göğüs büyütme uygulamasında kişinin kas üzerine ya da kas altına yerleştirilme sonucu gerçekleşir. Bazı uzman hekimler bu işlemi iki şekilde kullanması sonucunda da gerçekleştirebilir. Burada hasta için uygun olan yöntem hangisi ise ona karar verilir ve işlem bu şekilde gerçekleştirilir. 

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Operasyon gerçekleşeceği zaman hasta mutlaka bazı durumlara dikkat etmelidir. Çünkü meme küçültme, ameliyat öncesinde ve sonrasında dikkat etmesi gereken durumlar var. Tedavinin olumlu sonuç verebilmesi ve hastanın sağlığı için önemli durumlar vardır. Operasyon gerçekleşmeden önce hastaya tahliller yapılır ve gerekli olan incelemeler yapılmış olur. Hastanın operasyonu gerçekleştirebilmesi için herhangi bir sorun yokta, meme küçültme ameliyatı için hazırlıklara başlanır. Bu süreç içerisinde hasta bir süre alkol ve sigaraya ara vermesi gerekir. 

Kullanmış olduğu ilaçlar varsa doktoru bu konuda bilgilendirmelidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa kısa bir süreliğine bırakılması lazım.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Gerçekleşen meme küçültme, operasyon sonrasında hasta, bazı durumlarda dikkatli olması gerekir. Operasyon sonrasında mutlaka bir haftalık süreç içinde istirahat etmeli ve kendini yormaması gerekir. 
Ağır spor dallarından, egzersizlerden bir süre uzak kalmalı ve ağırlık kaldırmamaya dikkat etmesi gerekir. Aksi durumlarda operasyonun olumlu sonuç verme durumu imkânsız olur.  


 

Editör: Haber Merkezi