Yağ aldırma operasyonları genel olarak obezite endişesi olan kişilere uygulanmaktadır. Fazla yağları olan kişilerin tercih ettiği liposuction operasyonları bölgesel zayıflama yöntemleriyle giderilemeyen yağlarından uzaklaştırılması için uygulanmaktadır. 

Bu operasyon sayesinde kişilerin fazla yağları vücutlarından alınarak kişilerin fit bir görünüme kavuşması sağlanır. Geçmişten günümüze kadar başarılı bir şekilde uygulanan bu operasyon günümüzde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Op.Dr.Hüseyin KANDULU


 
Op.Dr.Hüseyin KANDULU , K.K.T.C ‘nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. İlköğretimini ve kolej eğitimini K.K.T.C de tamamladıktan sonra 1997-2003 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını almıştır. Kısa süren pratisyen hekimlik döneminin ardından 2005-2010 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini mikrocerrahi alanında ki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastamoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sürecinde uluslararası hakemli 5 dergide makaleleri yayınlanmıştır.Odaklanmanın getireceği başarıya inanan Dr.KANDULU uzmanlık eğitimini tamamlar tamamlamaz üst eğitimler alarak kendini geliştirmeye devam etmiştir. Estetik Cerrahi alanında ilerlemeye gönlünü eğitim yıllarında vermiş olan Dr KANDULU , ONEP kliniklerinde dünyaca birçok özel cerrahi tekniği ile kabul görmüş Prof. Dr. Onur EROL ile çalışmış ve estetik cerrahi üst eğitim programını tamamlamıştır.

2011-2013 yılları arasında mecburi hizmet görevini Bilecik Devlet hastanesinde birçok başarılı operasyon gerçekleştirerek tamamlamıştır. Bilecik şehrine daha önce yapılmamış birçok operasyonu tanıtan ve kısa sürede binlerce operasyonu başarı ile gerçekleştiren Dr. KANDULU’nun yerel basında halk tarafından ne kadar takdir edilip sevildiği birçok kez yer almıştır.

2013-2015 yılları arasında İstanbul’a dönerek , İstanbul Cerrahi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Departmanı’nın başına geçmiştir. Bu dönemde vücut cerrahisi ile ilgili birçok teknolojik yeniliği hastaneye kazandırmış ileri düzey vücut şekillendirme uygulamaları ile ilgili seminerler düzenlemiştir.

Kendi üst eğitimine asla ara vermemiş ve vücut cerrahisine ayrıca odaklanmış olan Dr.KANDULU ileri düzey vücut şekillendirme alanında (Vaser Hi-Def , Vaser Liposuction , Postbariatrik Cerrahi) dünyanın önde gelen isimleri ile İngiltere , Fransa ve Kolombiya ‘ da çalışmış üst eğitimler almıştır.

2015 yılında İstanbul’da kendi özel kliniğini oluşturan Op.Dr.Hüseyin KANDULU bu yıldan beridir de meslektaşlarına ileri düzey vücut şekillendirme operasyonları ve yüksek volüm yağ transfer teknikleri ile ilgili özel eğitimler vermektedir. 2019 yılı itibari ile ECAMS (European College of Aesthetic Medicine & Surgery ) bünyesinde uluslararası eğitmen olarak görev almaktadır.

2017-2020 yılları arasında Monaco , Paris (3 kez) , Riyad , Dubai(3 kez) , Kuveyt ,Budapeşte ve Atina’da davetli konuşmacı olarak bulunmuş ve meslektaşları ile tecrübelerini paylaşmıştır. Ayrıca İstanbul, Dubai , Doha ve Atina’ da gerçekleştirdiği ileri düzey vücut şekillendirme canlı cerrahi eğitimleri ile bu alanda bugüne dek farklı ülkeden 56 cerraha üst eğitim olanağı sağlamış ve sertifika vermiştir. İleri düzey vücut şekillendirme kursları , ileri düzey liposuction teknikleri , ileri düzey ve yüksek volümde yağ transferi ile meme ve kalça şekillendirme, gıdı ve jawline şekillendirme, yüze yağ enjeksiyonu, yağ transferli meme küçültme ve agresif liposakşınlı karın germe ve yağ veya yağ transferli meme implantı ile meme büyütme ameliyatlarını kapsamaktadır.

Liposuction Nasıl Yapılır?

Halk arasında yağ aldırma uygulamaları denilen operasyon kişilerdeki fazla yağların alınmasını amaçlamaktadır. Birçok farklı yöntem uygulanarak yapılan uygulama sorunlu olan bölgelerden fazla yağların ufak kesiler içerisinden çıkarılarak vakum yardımıyla uzaklaştırılması şeklinde uygulanmaktadır.

İşlemlerin tamamı 2-3 mm kanüller kullanılarak yapılmaktadır. Kullanılan yöntemler başarılı sonuçlar verirken önemli olan uzman bir hekim tarafından muayene sonrasında doğru yöntemin belirlenmesidir.

Vaser Liposuction Kimlere Uygundur?

Vaser liposuction uygulamaları yağ aldırma yöntemleri arasında en sık tercih edilenidir. Bu yöntem gelişen teknolojinin kullanılmasıyla gerçekleşir ve yağların ses dalgaları kullanılarak uzaklaştırılması sağlanır. Tek başına uygulanabildiği gibi yağlarından şikayet eden kişilerin olması gereken diğer operasyonlarla birlikte de yapılabilmektedir. 

İleri teknolojiden faydalanılan bu operasyon son derece güvenli ve sağlıklı bir şekilde uygulanmaktadır. Bölgesel yağlanmanın bulunduğu herkese kolaylıkla uygulanabilen bu operasyon için hekimin adayı uygun bulması da önem taşır. Sağlık sorunu olmayan herkes için uygulanabilecek bir operasyon olup kadın ya da erkek fark etmeden herkese uygulanabilir.

Liposuction Hangi Durumlarda İşe Yaramaz?

Liposuction uygulamaları vücuttan fazla yağların uzaklaştırılması için yapılmakta olan bir operasyondur. Kişi bu operasyon sonrasında mutlaka dikkatli davranmalıdır ki kilo alımı tekrar oluşmasın.
 Kişilere uygulanan bu operasyon sonrasında beslenme ve spor alışkanlıkları kazanılmalıdır. Eğer sık sık kilo alıp verme mevcutsa, deri sarkmaları mevcutsa ve doğumunu yeni yapmış olan kadınlarda uygulama yapılması önerilmemektedir. Bu kişilere uygulama yapılsa da başarılı sonuçlar beklenmez.

Vaser Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Yağ aldırma operasyonu olan liposuction uygulamaları genellikle kişilere özel olarak belirlenen yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Bu yöntemler tamamen kişinin yağ oranına bakılarak ve kişinin cilt yapısına uygun olarak belirlenmektedir. 

En sık kullanılan vaser yöntemi dışında ıslak teknik de sıklıkla uygulanmaktadır. Islak liposuction uygulamaları emme işlemi öncesinde yağ hücrelerinin sıvı ile doldurulması şeklinde gerçekleşir. Daha sonrasında deriye kesiler atılarak yağ hücrelerinin uzaklaştırılması sağlanır.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın bölgesinde birçok farklı nedene bağlı olarak meydana gelmiş olan gevşeklik ve sarkmaların giderilmesi için karın germe ameliyatı uygulamaları tercih edilir. Kadın ya da erkek fark etmeden her iki cinse de uygulanabilen güvenli bir operasyondur.

 Estetik bir operasyon olup fazla olan derinin gerdirilerek düz bir görünüme kavuşması sağlanmaktadır. Ameliyat sayesinde fazla yağlar alınarak derinin gergin bir hal alması sağlanır. Bu sayede göbek bölgesinde meydana gelmiş olan çatlaklar giderilmekte ve fit bir görünüme kavuşulmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Estetik işlemler kişilere özel olarak planlanmaktadır. Bu sayede maliyetlerde farklılık oluşturmakta ve kişilere özel fiyatlandırma yapılmaktadır. Karın germe uygulamaları sırasında başka ek bir operasyon olup olmadığı, uygulamanın yapılacağı bölge genişliği, cerrahın uzmanlık seviyesi, operasyonun yapılacağı merkez gibi etkenler maliyetleri etkilemektedir.

Uygulama öncesinde muayene olunması ve mutlaka süreç hakkında bilgi alınması hasta açısından önem taşır. Hem maliyetlerin belirlenmesi açısından hem de ameliyat sırasında, sonrasında neler yaşanacağı açısından bilgi alınmış olur. İşlemleri cerrahın yapması ve mutlaka ameliyathane koşullarında uygun yöntemler kullanılarak yapılması işlemlerin başarısı açısından önemlidir.