Koronavirüs salgınından sonra Sağlık Bakanlığı özel hastaneleri de pandemi hastanesi olarak ilan etmişti. 

Bu karara rağmen özel hastanelere koronavirüs şüphesi ile başvuran hastalardan ücret alındığı ileri sürüldü.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Dr. Reşat Bahat ise "Gelen hastaya test yapılması gerekiyorsa testin hangi durumlarda yapılacağına ilişkin algoritmaları var, o zaman PCR testi istenir. Sonra sonucu bekleriz. Eğer yoğun bakıma alınması gerekiyorsa yine ücret ödenmez, hastaneye yattıysanız testin parasını yine ödemezsiniz” derken, oda parasıyla ilgili olarak da "Devlet günlük 42 lira veriyor. Bu süreçte hem işi yapıyor hem de krizi fırsata çeviriyor algısı yaratıyor olmak bizi incitiyor. Hastalarımızın yüzde 80’i şu anda yok. Ben hastanın iki öğün yemeğini 42 liraya mal edemezken bu nasıl olacak? Bizim Sonsuz kaynağımız yok. Yoğun bakımda kalan bir hastanın 3 personel tarafından bakılabilmesi için günlük 650 liralık kıyafet giymesi gerekiyor, nasıl kaldırabiliriz?" ifadelerini kullandı.
Bahat, şöyle devam etti:

“Devlet birinci seviyeden hastaya 190 lira ücret ödüyor. Bu parayla altından kalkamayız. Dilerim buna müsade edilmez, yangınımız çok büyük. Bizim hastanelerimizdeki personel ve hastane maliyetlerimizi ödesinler, hastanelerimizi istedikleri kadar kullansınlar. Sağlık Bakanı ile görüştük, taleplerimizi ilettik.”

Türk Tabibler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise “Daha işin başındayken şimdiden özel hastaneler başkanının para pul konuşması etik değil. Belki devlet bir miktar malzeme desteği sunabilir. Sağlık hizmeti kamusal olmalı. Daha işin başında, birinci ayda doktor arkadaşların işlerine son verilmesi ya da yarı fiyatına çalıştırmaya zorlanması kabul edilemez. Oradaki hekim ve diğer çalışanlara sahip çıkilmalı, böyle bir durum varsa hesabı sorumalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi