Çoğu çalışan için pazartesi demek sendrom demek. Haftanın ilk gününe mutsuz başlamak elbette herkes için çok kötü bir durum.

KAHVE İÇİP MÜZİK DİNLEMEK İYİ GELİYOR

Araştırmalara göre kahve içmek ve müzik dinlemek, pazartesi sendrommuna iyi geliyor. Uzmanların tavsiyesi ise spor, diyet, kurs gibi başlangıçları pazartesi değil, başka bir güne planlamak.

'YENİ BAŞLANGIÇLAR PAZARTESİ GÜNÜNE SORUMLULUK YÜKLÜYOR'

Uzman Psikolog Gizem Ünveren, "Pazartesi gününü biz genel olarak yeni başlangıçlarla ilişkilendiririz. Örneğin spora başlamak, diyete başlamak ve hayatımızda aldığımız kararlarla ilişkilendiririz. Bu da aslında kendimize sorumluluk yüklememize neden olur." diyor.

BAŞKA GÜNE SARKITIN

İşte bu durum bizi daha çok strese sokuyor aslında. Kimileri de kendi yaşamasa da pazartesi sendromu yaşayan başka insanlardan etkileniyor. Ancak yapılan araştırmalara göre kahve içmek ve müzik dinlemek pazartesi sendromuna iyi geliyor. Güne sevdiğiniz bir müzik ile başlamak, kahve içmek kişiyi iyi hissettirebilir. Aynı zamanda pazartesi gününde yapmayı planladığınız şeyleri başla günlere sarkıtmak, haftanın ilk gününde yaşayacağınız o stresten de kurtulmanızı sağlar.