Ölümü büyük üzüntü yaratan, tıp dünyasının ünlü ismi Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Çapa Tıp Fakültesi'nden bir dakikalık saygı duruşu sonrası uğurlanan Taşçıoğlu'nun cenazesi Nakkaştepe Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Tıp dünyasında pek çok öğrenci yetiştiren, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar" dediği, öğrencilerinin "hocaların hocası", "iç hastalıklarının Maradona'sı", "yerli Dr. House" olarak andığı Cemil Taşçıoğlu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj yayınladı.

Erdoğan, "Ülkemizin değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefatından derin üzüntü duydum. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve koronavirüse karşı yürüttüğümüz mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Corona virüsü tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak cenaze namazı kılındı. Cenaze Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.