Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgınından en çok etkilenen il olarak açıkladığı İstanbul için acil bir uyarı da İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof.Dr.Pınar Saip'ten geldi.

Saip, Fox Tv'de katıldığı programda İsmail Küçükkaya'nın sorularına yanıt verdi. Konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

- Öncelikle hocamız Cemil Taşçıoğlu'nu saygı ile anıyorum. Hocamızı koronavirüs nedeniyle kaybettik. Çok öğrenci yetiştirdi. Hepimizde emeği var. Ben de Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesiyim. Gönlümüzde yeri hep olacak.

- Bizim sahada gördüklerimize göre İstanbul'da 300'den fazla sağlık çalışanımızın koronavirüs testinin pozitif olduğunu öğrendik.

- Sayın bakan 601 sağlık çalışanının pozitif olduğu söyledi ama bunlar testleri yapılanlardan çıkanlar. Daha yapılmayanlar var. Maalesef bu konuda gereken tedbirler zamanında alınamadı.

- Sağlık personelimize koronavirüsten korunmak için gereken malzemeler geç sağlandı. İlk haftalarda korumasız bir şekilde koronavirüs pozitif olan hastalarla karşı karşıya geldiler.

- Bu bir seferberlik. Bunun için sağlık çalışanlarına ihtiyaç var. Öncelikle bütün sağlık çalışanlarına bir an önce test uygulanmalı.

- İstanbul'un salgının merkezi olduğu anlaşılıyor. Burada mutlaka toplumsal hareket kısıtlanmalı. "Evde kal" demek yetmez. Evde kalmanın sağlanması gerekiyor. Temel mal üretimi dışındaki bütün işlerin, işyerlerinin derhaml çalışmayı durdurması gerekiyor. İnsanların işe gitme zorunluluğunu kaldırırken, ekonomik güvencesinin de sağlanması gerekiyor. Yoksa bu işin içinden çıkmak mümkün olmayacak.

- Bir an önce tedbirlerin alınması, insanların sokakdan çekilmesi şart. Şu anda hastanelerimizde kapasite yetiyor. Ama bir anda hasta akını olursa başedemeyiz.


 

Editör: Haber Merkezi