Saçlar dış görünüşümüz için son derece önemli olunca son zamanlarda saç ekimi işlemi tercih edilmiştir. Günlük hayat içerisinde karşılaştığımız insanlar genel olarak saçlarımızı farkında olmadan bile detaylı bir şekilde inceler. Bu kadar önemli olan saçlarda seyrelme ve dökülme olması ise son derece sinir bozucu olabilir.

Yapılan araştırmaların sunduğu verilere göre saçlar sadece görünüş olarak kişileri etkilemezler. Verilere göre saçların psikolojik olarak da kişiyi son derece fazla etkilediği saptanmıştır. Hal böyle olunca morali bozulan insanlar saç ekimi yöntemini tercih ederler. Bu sayede doğal bir görünüme sahip olabilirler.

Saç Ekimi

Saç ekimi son derece dikkatli bir şekilde ve uzman eller tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir uygulamadır. Bu uygulama hazırlık ve planlama aşaması ile başlar daha sonra ise işlem aşamasına geçilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen bir kişi uzman bir doktora başvurur. Bu alanda uzmanlaşmış olan doktor hastanın bu işlem için uygun olup olmadığını anlamak nedeniyle ilk olarak kan tahlillerini inceler.

Daha sonra ise hastanın greftlerinin bu işlem için yeterli kalitede olup olmadığı belirlenir. Tüm şartların sağlanması sonucunda hasta detaylı bir şekilde süreç hakkında bilgilendirilir. Daha sonra ise işlemin diğer aşamalarına geçilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi her ne kadar kolay bir işlem gibi gözükse de oldukça dikkatli ve profesyonel eller tarafından yerine getirilmesi gereken bir işlemdir. Hastalar profesyonel ellerden yardım aldığına emin olmalıdır. Aksi takdirde merdiven altı olarak tabir edilebilecek yerlerde yapılan saç ekimi çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Saç ekiminde saçlar oldukça sık oldukları ve genellikle dökülme riski bulunmayan bölgelerden alınarak daha seyrek oldukları bölgeye ekilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında hastaya anestezi uygulanır. Bu sayede hasta işlem sırasında herhangi acı ya da ağrı hissetmez.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

İnsanlar birçok farklı sebepten dolayı saçlarıyla ilgili problemler ve saç kayıpları yaşayabilir. Bu durumda saç ekimi yöntemi hayat kurtarıcı bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Bu uygulamayı yaptırmakta kararlı olan kişilerin 24 yaşından büyük olması ve sağlık problemi bulunmaması gerekir. Bu şartları sağlayan kişiler cinsiyet fark etmeksizin uygulamadan yararlanabilir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Hastanın donör olan bölgesinden (bu bölgeler genellikle dökülme riskinin az olduğu tepe noktası, kulak arkası ve ensedir. Bu alandaki gerftlerin yetersiz olması durumunda hastanın kollarından, göğsünden ya da genital bölgeden greft alımı yapılabilir)greft alınır. Daha sonra alınan greft özel bir solüsyon içerisinde bekletilir ve bu sayede en kaliteli halini alır.

Greftler solüsyon içerisinde beklerken bu greftlerin yerleştirileceği kanallar açılır. Greftlerin açılan kanallara yerleştirilmesi ile işlem tamamlanır. Bu işlemler her ne kadar kullanılan yönteme bağlı olarak değişiklik gösterse de çoğunlukla 5-6 saat dolaylarında tamamlanabilir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi fiyatları öncesi ilk karar verilecek olan nokta hangi cerrahı seçeceğiniz olmalıdır. Saç ekimi her ne kadar basit bir işlem olarak insanlar tarafından algılansa da ciddi bir cerrahi işlemdir. Bu işlem öncesinde kullanılan ilaçlar ya da genetik bir rahatsızlık varsa mutlaka işlemi uygulayacak olan doktora bilgi verilmelidir.

Doktora verilecek olan eksik bir bilgi hayati tehlike ile neticelenebilir. Düzenli olarak kullanılan ilaç ya da multivitaminler doktor kontrolü ile işlem öncesi bırakılmalıdır. Bunun yanında işlemden bir en az bir hafta önce alkol kullanımına ara verilmelidir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi fiyatları işlemi ardından cerrahi işlem uygulanan bölgenin son derece iyi korunması önemlidir. Bu tedavinin başarılı olma şansını arttıracaktır. Bunun yanında hasta uygulama sonrasında asla denize girmemeli ve uygulama yapılan bölgeye su değdirmemelidir. İlk yıkama üç gün sonra yapılabilir. Hastalar terleme yaratabilecek olan ortamlardan ve durumlardan da olabildiğince uzak durmalıdır. Tedavi sonrası hastaların fermuarlı giysiler kullanması oldukça önemlidir. Aksi halde diğer giysilerin giyilişi esnasında tedavi uygulanan bölgeye temas olabilir ve hasta gerft kayıpları yaşayabilir.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları bu işleme başvurmak isteyenler tarafından sürekli olarak merak edilen bir faktördür. Ancak bu durum doktor tarafından kararlaştırılır.

Doktor detaylı bir inceleme ile hastasına en uygun olan saç ekimi fiyatları sunacak ve ardından işlemi uygulayacaktır.

https://www.retouchbody.com/tr/sac-ekimi/hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Haber Merkezi