Günümüzde pek çok kişi dökülmesi sorunlarıyla mücadele etmektedir. Çok erken yaşlardan başlayarak aşırı saç dökülmesi yaşamasından dolayı kellik veya bölgesel saçsızlık sorunları yaşayan kişiler için bu durum psikolojik olarak dahi etkilenmelerine neden oluyor. Pek çok kişi için özgüven kaybına dahi neden olan bu sorun artık hayat boyu yaşanması gereken bir sorun olmaktan çıkıyor. Modern tıp teknolojisi ile uygulanmaya başlanan saç ekim tedavileri ile birlikte artık saçların gür ve sağlıklı kalması sağlanabilmektedir. Hiç olmayan yerlerde bile saç çıkmasının sağlanabilmesi ile birlikte kellik veya saç dökülmesi sorunlarıyla mücadele eden kişiler için dinamik bir çözüm sağlanabilmektedir. Günümüzde saç ekim fiyatları 4.000TL ile 40.000TL arasında değişerek her kesimden kişinin bütçesine uygun şekilde yararlanabileceği bir tedavi yöntemi haline gelmiştir.

Saç Ekimi Tedavisi Nedir?

Saç ekimi, kellik veya bölgesel saçsızlık sorunu yaşayan kişilerin gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilmesine yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Dünyanın her yerinden kadın veya erkek fark etmeksizin saç dökülmesi problemiyle boğuşan herkes tarafından kullanılabilen bir yöntemdir. Kafada saç bulunmayan bölgelere diğer bölgelerden alınan saç köklerinin ekilmesi nedeni şeklinde uygulanan bir tedavi olması nedeni ile bu şekilde isimlendirilmektedir. Saç ekimi tedavisinde kullanılan pek çok farklı teknik bulunmaktadır. Saç olmayan bölgeye ekilecek saç köklerinin vücudun hangi bölgesinden alınacağından, hangi yöntemlerle ekileceğine kadar pek çok açıdan farklı şekillerde uygulanmaktadır. Bu yüzden saç ekim fiyatları açısından teknikler ve tedaviler arasında farklılıklar bulunmaktadır.

Saç Ekim Tedavisi Nasıl Yapılır?

Modern tıp teknolojisi sayesinde saç ekimi tedavilerinde farlı teknikler uygulanabilmektedir. Hastanın sağlık ve saç durumuna göre en uygun şekilde uygulanabilecek ve en başarılı sonuçların alınmasına yardımcı olacak farklı saç ekim teknikleri bulunmaktadır. Saç ekim teknikleri temel olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. Klasik şerit yöntemi ve foliküler ünite ekstraksiyonu şeklinde ikiye ayrılan saç ekim tekniklerinde saç ekim fiyatları birbirinden farklıdır. Uygulanış biçimlerinin farklılık teşkil etmesi nedeni ile seans süreleri ve sayısı ile birlikte kullanılan ekipman gibi hususlar değişmektedir. BU durumda saç ekim fiyatları açısından farklılıkların oluşmasına neden olmaktadır.

Saç Ekim Kliniği Nasıl Seçilir?

Günümüzde uygulanan saç ekim tedavileri konusunda çok yoğun bir talebin bulunması nedeni ile bu alanda faaliyet gösteren çok fazla sağlık kuruluşunun bulunmasına neden oluyor. Ekonomik saç ekim fiyatları için kesinlikle uzmanlığı bulunmayan ve sağlıksız ortamda uygulama gerçekleştiren kişi ya da kurumlardan bu tedavinin alınmamasına hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Sağlıklı ve sorunsuz olduğu kadar ekonomik bir saç ekim fiyatları uygulamakta olan saç ekim kliniklerinin tercih edilmesi gerekmektedir. Saç ekim tedavisi hizmetleri alanında akademik düzeyde eğitimi bulunan uzmanlarla çalışan ve bu alanda sektörel olarak güvenirliliğini kanıtlamış olan kliniklerin tercih edilmesi gerekmektedir. Ayrıca sağlık hizmetleri açısından tam donanımlı bir kliniğin tercih edilmesi oluşabilecek herhangi bir komplikasyon açısından güvenli bir uygulama imkanı oluşturacaktır.

Saç Ekim Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Saç ekim fiyatları belirlenirken pek çok farklı değişkenlik göz önünde bulundurulmaktadır. Hastanın saç durumu bunların en başında gelmektedir. Meydana gelen kellik veya bölgesel saçsızlık sorununun ne kadarlık bir alanı kapsadığına göre ekim yapılması gereken saç kökü sayısı da değişmektedir. Bu durumda seans sürelerinin ve seans sayısının farklılık göstermesine neden olmaktadır. Bu yüzden saç ekim fiyatları her hasta için farklı olabilmektedir. Uygun ve kaliteli bir saç ekim tedavisi alabilmek için Türkiye’de faaliyet göstermekte olan profesyonel saç ekim tedavisi kliniklerinden destek alınabilir.

Kaynak: https://sachakkinda.com/sac-ekimi-fiyatlari/
 

Editör: Haber Merkezi