Özellikle medikal teknolojilerin güçlenmesi ile eskisinden daha çok tercih edilen saç ekimi prosedürleri, tam olarak hangi aşamaları gerektiriyor? Saç ekiminde daha iyi sonuçlara ulaşmak için klinik hangi teknolojileri kullanıyor? Saç ekiminde kullanılan yönteme göre aşamalar ya da sürecin uzunluğu değişir mi?

Neopital Saç Ekim Kliniği ile tüm bu detayları konuştuk. Gelin, röportajımıza birlikte göz atalım!

Saç ekimle ilgili çok kişinin aklında yanıtlanmayan sorular var. Bu yüzden hemen konumuza geçelim istiyoruz. Saç ekim süreçleri başlangıç aşamaları, iyi bir klinikte nasıl yönetilir?

Bu konuda yanlış bilgiler yerine doğruları meraklılara sunmak bizim için de çok değerli. Güçlü teknolojilere sahip bir saç ekim kliniği, öncelikle hastasının saç ekim prosedürüne uygun olup olmadığını anlayabilmek için kan tahlilleri uygular. Bu kan tahlillerinin özellikle HIV, HBV, HCV virüslerinin kişide bulunup bulunmadığını anlamak adına çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Ayrıca hekiminiz mutlaka hangi ilaçları kullandığınızla ilgili sizden bilgi almalıdır.

Saç ekiminin başlaması ile aslında bir dizi cerrahi süreç başlamış oluyor. Bu süreçler ağrılı mı? Saç ekimi yaptıracak birinin ağrıdan korkması gerekiyor mu?

Anestezi yöntemleri geçmişten bugüne gerçekten çok gelişti. Günümüzde bizler Neopital olarak, sedasyonlu anesteziden de yararlanıyor, sıfır ağrı-acı ile saç ekim prosedürünü tamamlıyoruz. Bunun için elbette anestezi alanında uzmanlaşmış doktorlardan destek alarak süreci yönetmek çok önemli. Çünkü bu tür işlemlerde lokal anestezi uygulanıyor. Saç ektirmek isteyenlerin ağrıdan korkmasına hiç gerek yok. Güçlü klinikler, medikal alanda son teknolojileri kullanarak estetik amaçlı cerrahi prosedürlerdeki ağrıyı neredeyse sıfıra indiriyor.

Gelişmiş teknolojiler son dönemler için mükemmel çözümler oluşturuyor gerçekten. Peki, saç ekimine başladıktan sonra aşamalar nasıl ilerliyor? Bir işlem kaç saat sürüyor?

Birinci sorunun yanıtını vermek son derece kolay, fakat ikinci sorunun net bir yanıtı yok. Genellikle ekilen greft sayısı, kullanılan yönteme göre saç ekim prosedürünün ne kadar zaman aldığı değişiyor. Örneğin DHI yöntemi FUE ve inovatif FUE alternatiflerine göre biraz daha uzun zaman alıyor. Standart bir prosedür FUE için kafa derisinin saç ekimi için hazırlanmasından, greftlerin toplanmasından, kanal açılmasından ve greftlerin bu kanallara yerleştirilmesinden oluşuyor. Aynı adımlar DHI için geçerli değil. Çünkü Choi Implanter kalem kullanılarak yapılan DHI saç ekiminde kanal açma ve greftleri yerleştirme işlemi aynı anda yapılır. Bu durum greftlerin dışarıda bekleme süresini kısalttığı için çoğu zaman verimliliği arttırıyor. FUE yönteminde ise safir bıçaklarının kullanıldığı yöntem, örneğin, greftlerin daha sık şekilde ekilmesi anlamına geliyor. Tüm bunlar doktorunuzun size vereceği bilgiler çerçevesinde planlanacak süreçlerdir.

Saç ekim süreçlerinde kanal açmaktan bahsettiniz. Bu açma işlemi nasıl yapılıyor ya da DHI’de kanal açmadan bu işlemi nasıl yapılıyor?

En basit şekilde anlatmak gerekirse, DHI saç ekim yönteminde kullanılan Choi implanter kalemin ucunda bir iğne olduğunu söylemek mümkün. Buna ‘’mikro iğne’’ desek daha doğru olur çünkü gerçekten çok ince, küçük bir yapı. Bu yapının temel amacı bir yandan greft ekimi gerçekleşirken bir yandan ancak greftin girebileceği genişlikte kanalları açmak. Bu ne sağlıyor? Basit anlamıyla greftlerin kafa derisine daha sıkı tutunmasını sağlıyor, doku hasarı minimize oluyor çünkü. Ayrıca greftler dışarıda beklememiş oluyor. Bu da greftlerin doku kaybı yaşama ihtimalini düşürüyor.

Safir FUE yönteminde, örneğin, kanal açma işlemi safir madeninden elde edilmiş özel keskin medikal bıçaklarla gerçekleştiriliyor. Safir FUE’den mükemmel sonuçlar alıyoruz ve çok sık görünümlü, doğal saç ekim görünümleri yaratıyoruz. 

www.neopital.com