Gelişen modern teknoloji ve tıp dünyası sayesinde saç ekimi uygulanabilirlik yaşı 20’li yaşlara kadar düşmüştür. Saç ekimi uzmanları tarafından yapılacak konsültasyon sonrası saç ekimi için uygunluk gösteren her hasta, bu tedavi için adım atabilir. Saç ekimi tedavisi için birçok farklı teknik var ve hastanın sağlık durumuna bağlı olarak yapılacak tetkikler neticesinde uygun tedavi yöntemi de kısa süre içerisinde tespit ediliyor ve uygulamaya geçiliyor.

Saç dökülmesinde etkili olan faktörler göz önünde bulundurularak tedavi yönteminin belirlenmesi de mümkündür. Eğer genetik faktörler söz konusu ise aceleci davranılmamasını tavsiye ediyoruz. Bu genetik faktörlerden dolayı erteleme kararı ile saç ekiminin kaç yaşında yapılacağının saç dökülmesi seviyesi ve tipine göre karar verilmektedir.

Saç Ekimi için En İdeal Yaş Grubu

28-45 yaş aralığı, uzmanlar tarafından belirlenen en uygun yaş aralığı olarak karşımıza çıkıyor ancak diğer yaş gruplarının bu tedavi ya da yöntemler için uygun olmadığını söylemek de tabii ki hatalı olacaktır. Uzman Doktorun yapacağı tetkikler neticesinde yaşınızın uygun olup olmadığı ve hangi yöntemin sizler için uygun olacağını tespit ediyor, operasyon sürecini de bu doğrultuda belirliyor.

Saç ekimi tedavisinin son yıllarına bakıldığında gayet başarılı sonuçlar elde edildiğini ve tedavi yöntemlerinin sayısının da her geçen gün biraz daha arttığını net bir şekilde görebiliyoruz. Eğer bu tür bir soruna sahip iseniz sizler de hiç tereddüt etmeden yetkin bir saç ekim merkezinin kapısını çalabilirsiniz.

Saç Ekimi Tedavisi ile Birlikte Doğal Görünüm Mümkün

Saç ekimi tedavisi öncesinde merak edilen en önemli sorulardan bir tanesi de budur. Doğal görünüm elde edilecek mi ve dışarıdan bakıldığında operasyon geçirdiğim belli olacak mı endişesi yaşıyor olabilirsiniz fakat saç ekiminde yapılan doğru analiz ve planlama ile ekilen saçların çıktığında saç ekiminin yapıldığı anlaşılamayacak doğallık elde edilir. Hatta yeni gelişen teknikler sayesinde saç ekildiği an itibari ile saç ekildiği anlaşılmayan doğal bir görünüm elde edilmektedir. Uzun saç ekimi ve traşsız saç ekimi teknikleri ile saçlar traş edilmez ve bu şekilde saç ekim yapıldığı andan itibaren saç ekimi yapıldığı anlaşılmamaktadır. Bu yöntemlerle saç ekimi yaptıranlar ertesi gün iş ya da sosyal hayatlarına kolayce geri dönebiliyor.

Traşsız saç ekimi ile ilgili detaylı bilgi için; hermest.com.tr/trassiz-sac-ekimi/

Uzun saç ekimi ile ilgili detaylı bilgi için; hermest.com.tr/uzun-sac-ekimi/

Merak etmeyin öncesi ve sonrası fotoğraflara göz gezdirdiğiniz takdirde sizler de doğal görünümün mümkün olduğuna şahitlik edeceksiniz.

Az önce de dile getirdiğimiz gibi hem tıp dünyası hem de teknoloji dünyası inanılmaz bir gelişme kaydediyor ve bu gelişmeler neticesinde daha doğal ve daha estetik bir görüntü elde etmek mümkün hale geliyor.

Kaç Yaşında Saç Ekimi Yapılır?

20 yaşını geçtiğiniz takdirde operasyon için uygunluk durumu tespit edilirse eğer sizler de tedavi için adımlarınızı atabilirsiniz. Yaş aralığı her geçen gün biraz daha düşüyor ve özellikle erkekler için saç dökülmesi sorununun daha büyük bir problem olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Saç dökülmelerine sebebiyet veren birçok farklı unsur var ve bunlardan en sıkıntılı olanı ise genetik faktörlerdir. Eğer ailenizde ve kan bağınız olan yakınlarınızda bir dökülme durumu varsa sizler de risk grubunda yer alıyor olacaksınız. Fakat yeni dönem ile birlikte endişe etmenizi gerektirecek bir durum kalmıyor çünkü saç ekimi tedavisi ile birlikte sizler de sağlıklı ve doğal saçlara sahip olabiliyorsunuz.

Bu alandaki başarılı operasyonlar ile birlikte kellik sorunu ortadan kalkıyor ve daha dikkat çekici bir saç yapısına ulaşıyorsunuz. Öncesi ve sonrası fotoğraflara baktığınızda hastaların değişimini sizler de net bir şekilde görebileceksiniz ve bu değişim sizleri de operasyona bir adım daha yakın hale getirecektir. Ülkemizde hizmet veren çok sayıda başarılı saç ekim merkezi var ve saç ekimi tedavisi olabilmek için detaylı bir araştırma sonrası saç ekimi için yaşınızın uygun olup olmadığını bu merkezlerden öğrenebilirsiniz.

Araştırmalarınızı dijital dünya aracılığı ile daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapabilir ve sizler de doğru uzman tercihi için incelemelerde bulunabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi