Bu haberimizde saç ekiminin nasıl yapıldığını, kimlere uygun olup olmadığını enine boyuna konuşacağız...

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekiminin temelde nasıl anlatılacağı çok açık ancak tek bir yöntem yok. O halde doğal olarak tek bir saç ekimi işleminden de söz etmek doğru değil. Ama en yaygın olanlarından söz edelim şimdilik.

En yaygın saç ekimi yöntemleri FUE ve DHI olmakla beraber bu iki yöntem benzerlikler göstermektedir. Hemen kısaca şöyle açıklayalım. FUE yöntemi, saç derisinde bir kesi yapılarak greftlerin iz bırakmadan tek tek özel bir aletle çıkarıldığı saç ekimi yöntemidir. Günümüzde bu teknik mikromotorlarla yapılmakta ve bu da tabiki süreyi kısaltmaktadır. En iyi saç ekim yöntemi hangisinin cevabına da değineceğiz...

FUE yönteminde ilk olarak kişiye özel saç çizgisi tasarımı yapıyoruz. Ardından oldukça küçük ve uygun doğrultuda kanallar açıyoruz. Donör alınacak bölgedeki saçları kısaltıp bölgeye lokal anestezi yaptıktan sonra greftleri 1 mm çapında özel bir cerrahi aletle çıkarıyoruz. Bu greftleri yine FUT yönteminde olduğu gibi saçsız veya seyrek saçlı bölgelerde açılan kanallara yerleştiriyoruz. Ekilen saçların yoğun olması için kanalların yoğun şekilde açılması ve yoğun bir ekim yapılması gerekiyor. Bundan dolayı da ekibimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.

DHI saç ekim yöntemi ise FUE saç ekimi methoduna benzer özellikler taşır... Bu yöntemde de öncelikle saç çizginizi yeniden çiziyor, saç alınacak alanı işaretliyoruz. Ardından saç derinizi uyuşturmak için lokal anestezi uyguluyoruz. Saç kökleri yine tek tek çıkartılıyor ve kalemlere benzeyen ekipmanlar ile saç kökleri tek tek ekiliyor.

Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?

Eğer sizler de saç ekimi yaptırmak istiyorsanız öncelikle işleme uygun olup olmadığınızı öğrenmeniz gerekiyor. Şimdi çoğu kişi diyecektir bunu nereden bileceğim diye. Hemen açıklayalım. Saç ekimi için öncelikle yeterince saç köküne sahip olmanız gerekiyor. Çünkü biz bu saç köklerini alıp saçın seyrek oluğu yerlere ekiyoruz. Bunun dışında kronik bir rahatsızlığını olup olmadığını da bilmeniz gerekli. Eğer bir rahatsızlığınız varsa bunu uzmanınıza iletmeli, uzmanınızın onayından sonra saç ekimi yaptırabilirsiniz.

En İyi Saç Ekimi Merkezi İçin Adresler Nelerdir?

Saç ekimi yaptırmaya karar verdiyseniz şimdi sıra iyi bir adres seçmekte. Bu adresi seçerken de göz önüne almanız gereken birçok nokta var elbette. Mesela eğer güvenilir bir klinik seçmezseniz bir hüsranla karşı karşıya kalmanız oldukça muhtemel. Bundan dolayı klinikler hakkındaki yorumları okumanız tavsiye edilir. En iyi saç ekim merkezlerineredir, hangi teknikleri uygular bu konular araştırılmalıdır. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka uzmanlar ile yüz yüze görüşmelerini de öneririm.

Bunlar şu anda aklıma gelen önemli noktalar. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka detaylı araştırması yapması gerektiğine inanıyorum. Bu sayede sizler de en doğal ve en dolgun saçlara ulaşabilirsiniz.

https://estefavor.com/sac-ekim-fiyatlari-istanbul-en-iyi-sac-ekim-merkezi/

Editör: Haber Merkezi