Saçlar dış görünüşümüzün eşsiz bir parçasıdır ve bu nedenle herkes tarafından özen gösterildiği için saç ekimi yöntemi ortaya çıkmıştır. Ancak ne kadar özen gösterilse de bazen saç kayıpları yaşanabilir. Bunun kalıtsalda dâhil olmak üzere daha birçok nedeni olabilir. Bu istenmeyen durum bağlı olarak oluşan kelliğe çözüm bulunamamıştır; ta ki teknoloji gelişene kadar. 

Teknolojinin gelişmesi ile beraber saç ekimi yöntemi gelişmiş ve kellik problemi kalıcı olarak çözüme kavuşmuştur. Etkili sonuç alınması ile beraber yöntem çok hızlı bir şekilde yayılmış ve bu durum birçok kişiye umut olmuştur. 

Saç Ekimi

‘Saç ekimi nedir ve nasıl yapılır’, ‘saç ekimi sırasında acı çeker miyim’ gibi sorular bu yöntemi kullanmak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri arasındadır. Saç ekimi genetik veya farklı bir şekilde kaybedilen saç köklerine bağlı olarak oluşan kellik durumuna hızlı bir şekilde çözüm sunar. Bu yöntemde iki kulak arası yani ense olarak adlandırılan bölgeden alınarak kellik oluşan bölgeye ekilir. 

Her ne kadar genellikle iki kulak arasından saç kökleri alınıyor olsa da bölge yeterli kıl köküne sahip değilse bu durumda farklı alternatifler devreye girer. Bunlardan bir tanesi kol ve dirsekler diğeri ise göğüs duvarıdır. Teknolojinin ilerlemesi ile son derece etkili sonuçlar alınabilirken saç ekimi fiyatları da değişir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemi her ne kadar kolay ve zahmetsiz bir işlem gibi görünse de son derece kompleks bir yapıya sahiptir. Öyle ki deneyimsiz bir cerrahın elinde son derece vahim sonuçlar meydana gelebilir ve hastanın sağlığı tehlikeye girebilir. Saç ekiminde kellik oluşan bölgeye uygun bir bölgeden alınan kıl kökleri (genellikle ense kısmı) kellik oluşan bölgeye dikkatli bir şekilde ekilir. 

İşlem esnasında anestezi uygulanması nedeniyle hasta herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez. Ayrıca işlemde afaki boyutlarda kanama meydana geldiği söylentileri ise tamamen hurafeden ibarettir. İşlem esnasında çoğunlukla kanama meydan gelmemesine karşı mikro boyutta kanamalar meydan gelebilir. Buda yaklaşık olarak bir damla kadardır. 

Saç Ekimi Kimlere Uygundur? 

Saç ekimi kellik durumu yaşayan ve bu durumdan rahatsız olan kişiler, herhangi bir nedenden saç kaybı yaşayan kişiler için uygundur. Ancak kişinin yasal yaş sınırının üzerinde olması gerekir. 

Saç Ekiminin Temel Aşamaları 

Saç ekimi süreci cerraha başvurulması ile başlar. Daha sonra ise cerrah sizinle görüşerek nasıl bir yol haritası izleneceğini belirler ve işlem için tarih verir. İşlem günü ise saç ekimi yapılacak olan alan kalem yardımı ile cerrah tarafından yapılır. Ardından ise kısa zaman içerişinde operasyona başlanır. Operasyon aşaması ise ilk olarak lokal anestezi ile başlar bu sayede hasta hiç bir şey hissetmez. 

Daha sonra saç kökleri belirlenen bölgeden alınır ve özel bir sıvı içerisinde bir süre bekletilir. Daha sonra ise ekimi yapılacak olan bölgeye götürülerek ekim işlemi gerçekleştirilir. Saç ekimi işlemi tek tek yapılabileceği şerit halinde de yapılabilir. Hastaların bu noktada en çok merak ettikleri ise genel olarak saç ekimi fiyatları olur. 

Saç Ekimi Öncesi 

Saç ekimi cerrahi operasyon niteliğindedir ve başarılı olabilmesi için hastanın bazı şartları işlem öncesi yerine getirmesi gerekir. Hasta söz konusu işlemden 1 hafta öncesi sigara ve alkol üretimini mümkünse tamamen kesmelidir. Bunun yanında kafein içeren besinlerin tüketilmemesi gerekir. Bunun yanında kullanılan ilaç varsa cerraha mutlaka bilgi verilmelidir. 

Saç Ekimi Sonrası 

Saç ekimi sonrasında 15 günlük süreç oldukça önemlidir. Saç ekimi yapılan bölgenin 15 günlük süreçte herhangi bir teması ve sürtünmesi işlemin başarısını etkileyebilir. Bu nedenle işlem sonrası sırtüstü yatılmadır. Bunun yanında alkol ve sigara kullanılmamalıdır. İlk yıkama işlemi ise uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır. Diğer yıkamayalar uzmanların tarifi ile yapılabilir.

Saç Ekimi Fiyatları 

Saç ekimi fiyatları bu işlemi yaptırmak isteyen kişiler tarafından en merak edilen konuların başında gelir. Ancak Sağlık Bakanlığı kuralları gereği onaylı kliniklerin internet sitesi üzerinden fiyat belirlemesi yapması sınırlıdır. Bu nedenle telefon veya yüz yüze görüşmelerde saç ekimi fiyatları verilebilir. 

https://www.smilehairclinic.com/dhi-sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.
 

Editör: Haber Merkezi