Dünya geneli baktığımızda birçok erkeğin en büyük şikayeti saç dökülmesi sorunudur. Saçları dökülen erkekler çok fazla alternatif yönteme başvurarak bu problemlerini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Aynı şekilde sakal seyrekliğinde mustarip erkekler için de aynı durum söz konusudur. Yılda yüzlerce lira kozmetik ürünleri satın alarak saçlarına ve sakallarına yatırım yaparlar. Ancak saçtaki ve sakaldaki seyrekliğin kalıcı çözümü, saç ekimi ve sakal ekimi operasyonları ile kolaylıkla sağlanmaktadır. 

Saç Ekimi ve Sakal Ekimi Nedir?

Saç ekimi ve sakal ekimi hastane ortamında yapılması gereken estetik bir operasyondur. Bu operasyonları yaptırmak isteyen hastaların öncelikle kişiye özel analizleri yapılır. Ardından saç dökülmesine dirençli olan bölgeden saç kökleri alınarak seyrek bölgeye transfer edilir. Aynı şekilde sakal ekimi de bu şekilde yapılmaktadır. Her iki ekimin de arasındaki en bariz fark operasyonlarda kullanılan alım cihazlarının uçlarının inceliğidir. Sakal ekiminde daha ince uçlu alım cihazları tercih edilir. 

Saç Ekimi ve Sakal Ekimi Aşamaları 

Operasyona başlamadan önce size uygun olduğuna karar verip seçmiş olduğunuz saç ekim tekniğine göre bir hazırlık yapılır. Örneğin FUE saç ekimi tekniğini seçtiyseniz operasyona başlamadan önce saçlarınız tıraş edilir. Ardından saç köklerini alınacağı donör bölgeye anestezi yapılır. Anesteziyi yapan kişi bir anestezi uzmanı olmalıdır. Nimclinic saç ekimi ve sakal ekimi operasyonlarında bu detaylara ekstra titizlik göstermektedir. 

Saç ekimi ve sakal ekimi operasyonlarında lokal anestezi kullanılmaktadır. Ancak hastanın tercihine göre sedasyon da yapılabilmektedir. Hasta bu isteğini operasyon öncesi dile getirdiği vakit ona uygun olarak bir operasyon planlanacaktır. Lokal anestezi sonrası saç ve sakalın seyrek olduğu bölgelere aktarılması için donör bölgeden saç kökleri alınır. Saç kökleri alındıktan sonra ekime hazır hale getirilir. Ardından köklerin ekilmesi gereken kanallar tek tek açılmaktadır. Ancak kanal açma işlemi sadece FUE saç ekimi tekniğinde olan bir aşamadır. DHI saç ekiminde kanal açılımı yapılmaz. Kanalların açılmasının ardından toplanan saç kökleri tek tek bu kanallara yerleştirilir ve operasyonunuz bitmiş olur. 

Saç Ekimi ve Sakal Ekimi Sonrası 

Esasen saç ekimi ve sakal ekiminde en kolay olan nokta işlem sırasıdır. Hastalar operasyon sonrasında 1 yıllık genel iyileşme ve toparlanma sürecinde çok dikkatli olmalıdır. Yediğiniz yiyeceklerden yapmış olduğunuz aktivitelere kadar saç ekimi ve sakal ekimi sonuçlarınız etkilenecektir. Dolayısıyla operasyonunuzu yapan merkezle iletişim halinde olmalı ve onların söylediklerini kesinlikle uygulamalısınız. Nimclinic saç ekimi ve sakal ekimi sonrasında da hasta takibine özen göstererek hastalarının en iyi sonuçları elde etmesine yardımcı olmaktadır. 

Editör: Haber Merkezi