İnsanın görüntüsünü şekillendiren en temel unsur saçlardır. Daha sağlıklı, daha güçlü ve daha canlı görünmenin yolu; öncelikle daha sağlıklı, daha güçlü ve daha canlı saçlara sahip olmaktır. Saçlara daha harika bir görünüm kazandırmak ise sanıldığı gibi zor değildir. Değişime yönelik bir adım atmak isteyenler, harekete geçmeye hazır olanlar için daha güzel saçlara sahip olmanın yolları aşağıda verildiği gibidir.

Saç Bakım Yağları Kullanmak

Yumuşak, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmanın öncelikli yolu saçları derinlemesine beslemektir. Bunun için yapılması gereken ise çiçek yağları içeren saç bakım yağları kullanmaktır. Bu sadece saçlar derinlemesine beslenecek, ihtiyaç duydukları nemi geri kazanacak ve ışıl ışıl parlayacaktır.

Saçları Yıkamadan Önce Taramak

Saç bakımı konusundaki en temel yanılgı, saçın ıslak taranmasına yöneliktir. Oysa ıslak saçlar, daha kolay kırılmaya meyillidir. Duş esnasında tarama ise gözeneklerin açılması ve saçın dökülmeye müsait hale gelmesi açısından risklidir. Bu sebeple en sağlıklı olan saçı kuruyken taramaktır.

saç bakımı - 1

Saçı Düzenli Olarak Kestirmek

Saçlar güneş ışınlarına, şekillendirici ve kurutucu ısısına, kışın keskin soğuğuna maruz kalır. Bütün bunlar ise kırılmaya ortam hazırlar. Saç bakım ürünleri kısmen yeterli olsa da çoğu zaman bu kırılmanın önüne geçemez. Yıpranmış saçları onarmanın yolu ise düzenli olarak saçları kestirmekten geçer.

Saç Derisine Bakım Yapmak

Saç bakımında geri plana atılan en temel unsur, saç derisi bakımıdır. Oysa sağlıklı bir saç yapısına ulaşmak için öncelikle sağlıklı bir saç derisine sahip olmak gereklidir. Bunun için gerekli olan ise saçları gün aşırı yıkamak ve yıkama esnasında ılık su kullanmaktır.

Aşırı sıcak su kullanmak saç derisinin hassaslaşmasına ve dolayısıyla saçların dökülmesine sebep olacaktır. Gün aşırı yıkamamak ise biriken kepeğin, kirin ve yağın gözenekleri tıkamasını beraberinde getirecektir. Bu da yine saçın dökülmesinin öncelikli nedenlerindendir.

saç bakımı - 2

Vitamin Takviyesini İhmal Etmemek

Tıpkı vücut ve yüz gibi saçların da vitamin takviyesine ihtiyacı vardır. Örneğin A vitamini saç dökülmesini önlemek açısından oldukça avantajlıdır. B vitaminin kırılmaları önleme ve sağlıklı uzamayı destekleme etkisi vardır. Buna ek C vitaminin parlaklığı desteklediğini, D vitaminin ise yeni saç köklerini oluşturduğunu söylemek mümkündür. Bu sebeple hem beslenme alışkanlıklarına bu vitaminler eklenmeli hem de saç bakım ürünlerinde bu vitaminlerin bulunmasına özen gösterilmelidir.

Bakım Rutini Oluşturmak

Bakım rutini oluşturmak da oldukça önemlidir. Örneğin ne zaman saç losyonu kullanılacağı ne zaman maske yapılacağı, toniğin ne sıklıkla tercih edileceği mutlaka belirlenmelidir. Oluşturulan bu rutin sayesinde daha sistematik bir ilerleme katedilecek ve aksaklıkların saç bakımının önüne geçmesi önlenecektir. Yani, saç bakımı zamanla bir alışkanlık haline getirilecektir.

Saç Bakımında Saç Toniği ve Losyonu Etkisi

Saç bakım losyonları, her açıdan besleyici ürünlerdir. Bu ürünlerin ihtiyaca yönelik seçilmesi ve içeriğinin temiz olması, saçta bulunan kusurların ve sorunların giderilmesini sağlayacaktır. Örneğin saçın yapısına uygun bir şekilde seçilen losyonların;

  • Kepek sorunlarını önleme,
  • Saç dökülmesini azaltma,
  • Kırılmaları giderme,
  • Daha parlak ve canlı bir saç görüntüsü ortaya çıkarma,
  • Saça ihtiyaç duyduğu nemi kazandırma gibi faydalarının görülmesi mümkündür.

Saç toniklerinin en temel görevi ise saçın şekillenmesini ve daha sağlıklı görünmesini sağlamaktır. Özellikle kabarık, kuru ve cansız saçların; daha canlı, kabarmayan ve parlak bir görüntüye kavuşması toniklerle mümkündür. Özetle saçın daha sağlıklı bir görüntüye kavuşması için kullanılan saç bakım yağı, saç losyonu gibi ürünlerin tonik ile desteklenmesi, kusursuz bir saç görüntüsü ortaya çıkartacaktır.

Saç bakım rutininde mutlaka bulunması gereken saç toniklerinin faydaları ise şunlardır;

  • Saça daha canlı ve parlak bir görüntü kazandırmak,
  • Saçı beslemek ve bakım yapmak,
  • Daha sabit, elektriklenmeyen bir saç görüntüsü elde etmek,
  • Nem takviyesi yaparak kırılmaları önlemek,
  • Saça ferahlık vererek saç köklerini rahatlatmak.

Daha fazla bilgi için; https://www.farmakozmetika.com.tr

Editör: Haber Merkezi