"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde 2 önemli açıklama yaptı. Bunlardan birini “iyi haber”, diğerini de “kötü haber” olarak değerlendirmemiz mümkün."

Bu ifadeler Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na ait. 

Ünlü profesör, Hürriyet'teki yazısında çarpıcı saptamalarda bulundu.

Müftüoğlu'nun bugünkü yazısının bir bölümü şöyle:

İYİ HABER
OKULLAR MUTLAKA AÇILACAK

Sağlık Bakanı Dr. Koca, birkaç gün önce yaptığı açıklamada okulların yüz yüze eğitime geçebilmesi için her türlü detayı düşündüklerini, değerlendirdiklerini ve gereken tüm çalışmaları eksiksiz yaptıklarını açıkladı ve “Bilim Kurulu’muz yüz yüze eğitimde uyulması gereken kuralları belirledi, alınması gereken tedbirlerle ilgili hazırlıkları da tamamladı” dedi. Ve bakan ardından şu cümleleri ekledi: “OKULLARIMIZ ZAMANINDA AÇILACAK. YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN VAZGEÇMEMİZ KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL.”

Sağlık Bakanı’nın bu açıklamasını verilmiş bir söz kabul ediyor ve alkışlıyoruz.

KÖTÜ HABER
SİNİR İLACI YUTMADA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA OYNUYORUZ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son 3 yılda 61 milyon vatandaşımızın sinir sistemi sorunlarının tedavisi için gereken ilaçlardan herhangi birini kullandığını açıklayınca herkes -biz hekimler hariç- şaşırdı. Sayın Bakan açıklamasında, “Son 3 yılda 12.3 milyon kişinin antidepresan hap yuttuğunu” belirtince şaşıranların sayısı daha da arttı. Oysa yıllardır bu sayfada özellikle antidepresan ilaçların gereksiz kullanımı meselesinin önemine ısrarla değiniyor ve yeniden şu hatırlatmayı yapma ihtiyacı duyuyoruz: İLAÇ YUTARKEN DİKKATLİ OLALIM. HAP YUTACAĞIM DERKEN HAPI YUTMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN!

Editör: Haber Merkezi