Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak geçen yılın aralık ayında görülen corona virüsü, şimdiye dek 200’ün üzerinde insanın ölümüne yol açmıştı. Virüs Çin’de binlerce kişiye bulaşırken, ABD, Britanya, Almanya, Fransa, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya gibi ülkelerde görülmüştü.

INFLUENZA B TANISI KONULDU

CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıktığını öne sürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi kaynakları, koronavirüs şüphesi nedeniyle gerekli testlerin yapıldığını ancak sonuçlarının henüz çıkmadığını söylemişti.

Olayla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca, "Korona tanısı 'Ön Tanı' yerine yanlışlıkla 'Kesin Tanı' olarak işaretlenmiştir. ÇAPA Tıp Fakültesi’ndeki Çinli çocukta Influenza B tanısı konmuştur" dedi.

ÇOCUK GÖZLEM ALTINDA

Koca şunları dile getirdi: Çapa Tıp Fakültesi’nde halsizlik ve ateş şikayetiyle başvuran altı yaşındaki Çinli çocuğun durumuyla ilgili sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine yönelik bu açıklamaya gerek görülmüştür. Genel durumu iyi olan çocuğun ateşi düşmüştür. Solunum sıkıntısı ve benzeri bir şikayeti de bulunmamaktadır. Klinik tablo koronavirüse uymamakla birlikte, hasta Çin’in Şangay şehrinden geldiği için tedbiren gözlem altına alınmıştır. Çapa Tıp Fakültesi’nde yapılan İnfluenza testinin sonucu İnflenza B (mevsimsel grip etkeni) çıkmıştır.”

Sağlık bakanı, kasten panik oluşturulmaya çalışıldığını savunarak yalnızca resmi açıklamaların takip edilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi