Koronavirüs salgını ülkemizde de etkisini artırırken, gözler istifaları da yasaklanan ve gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına çevrildi.

Ünlü cerrah Profesör Doktor Bingür Sönmez, konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Sönmez, "Özellikle genç çalışanlarımız, hemşirelerimiz çok yoğun. Kimse evine gidemiyor. Özel hastaneler de dahil bütün hastanelerde şu anda koronavirüs hastaları var" dedi.

Personelin evine bile gidemediğini vurgulayan Sönmez, "Bundan önce Kocaeli depremi yaşamıştık. Yine özel hastaneler de kamu hastanesi olmuştu. Ama o zaman gelecek hastayı biliyor, önlemimizi alıyorduk. Yenileri de gelmiyordu. Bu öyle değil. Sürekli hasta geliyor" ifadelerini kullandı.

Sönmez şöyle devam etti:

"Eskiden savaşta sağlık personeline Kızılay madalya verirdi. Bu personelin moralinin yükseltilmesi lazım. Onun için bu salgını atlattığımızda sağlık personeline madalya verilmeli. Çünkü bu bir savaş. Kaybettiğimiz arkadaşlarımız olacak. Onlar da şehit ilan edilmeli. Ailelerinin her şeyi garanti altına alınmalı. Şu anda hastaneler çok yoğun. Bu arkadaşlarımız evlerine bile gidemiyorlar. Güçlükler içinde mücadele ediyorlar."
 

Editör: Haber Merkezi