Sedye, hastane ve bakım merkezlerinde hastaları bir yerden bir yere hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde taşımak için kullanılan tıbbi ekipmanlar içinde yer alıyor. Hastanın naklinde, yalnızca düz zeminlerde değil zaman zaman merdiven, kaldırım ve çeşitli engebelere sahip zeminler de söz konusu oluyor. Böyle durumlarda, hastanın güvenle taşınabilmesi için kaliteli bir sedye seçimi çok önemli. Sedye çeşitleri ve özelliklerinin önemi de bu noktada devreye giriyor. Bakım merkezleri, hastaneler ve tıp merkezlerinde sedye seçerken nelere dikkat edilmeli?

Sedye Çeşitleri Nelerdir?

Sedyeler, hastanın durumuna göre çok farklı konseptlere sahip olabilir. Hasta nakil sedyeleri genel olarak dayanıklı, fonksiyonel ve hasta için konforlu bir deneyim sunacak standartlar taşımalıdır. Sedye çeşitleri içinde ise, kullanım türü ve özelliklere göre öne çıkan seçenekler şu şekilde:

● Merdiven sedyesi
● Ameliyathane sedyesi
● Tekerlekli ve portatif sedye
● Sepet sedye
● Ambulans sedyesi

Hastanın bulunduğu ortamın fiziksel koşullarına uygun şekilde en iyi transferi sağlamak için kullanılabilecek sedye çeşitlerinde, tekerlekli modeller engebeli koşullarda dahi iyi bir deneyim sunabilir. Portatif sedyeler ise, omurga tahtalarının taşınmasında da kullanılabilir. Katlanabilir sedye gibi formlar da barındıran sedyelerde metal ya da kumaş materyaller kullanılabilir.

Acil Müdahale İçin Kullanılacak Sedye Özellikleri Nasıl Olmalı?

Sedyeler yalnızca hastane içi nakillerde değil, hastaları evlerinden alma gibi acil durumlarda da kullanılır. Böyle durumlarda en çok kullanılan model acil müdahale sedyesidir. Acil servis personellerinin hastayı hızlı ve güvenli bir şekilde nakletmesi için kullanılan bu modeller içinde ambulans sedyeleri de yer alıyor. Bu sedyelerde ayarlanabilir ayak ve baş bölgesi en önemli özelliklerden. Bununla birlikte, aşırı kilolu hastaların taşınması durumunda sedyenin bariatrik özellikler sunması da önemli. Acil müdahale sedyelerinde MRI gibi ekipmanlarla uyumluluk, elektrikli motor ve hidrolik-elektronik destek de çok önemli.

Toptan Sedye Alımında Uygun Fiyatlar Meissa’da

Tıbbi ekipmanlar alanında uzun yıllarda birçok büyük sağlık kuruluşunun çözüm ortağı olan Meissa, tüm sedye modellerinde avantajlı fiyatlar sunuyor. Özellikle toptan sedye alımında ciddi iskontoların söz konusu olabildiği Meissa’da, Dynamic ve Movee modelleri ile hem hastalar hem de sağlık çalışanları için en iyi deneyim sunuluyor. Meissa resmi internet sitesi üzerinde sedye modellerini inceleyebilir, toptan sedye fiyatı teklifi almak için iletişim formunu doldurabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi