Genel olarak uzman kontrolünde yapılan bir uygulama olmasına rağmen, evde uygulanmasının mümkün olup olmadığı da araştırılır. Konu hakkında; soğuk lipoliz fiyatları, nasıl yapılmalıdır, kimler yapabilir, başlıkları da öğrenilmelidir.

Soğuk Lipoliz Nedir ve Kimlere Uygulanabilir?

Bir işlemin evde uygulamak için uygun olması için; işlemin ne olduğu, kimler için uygulanmaya uygun olduğu konuları öğrenilmelidir. Soğuk lipoliz işlemi için ise bu durum, diğer işlemlere oranla daha önemlidir. Soğuk lipoliz uygulaması; yağ yakımını sağlamak amacıyla soğuma yöntemini kullanmaya dayanan, belirli vücut bölgelerine soğuk temasları sağlayarak gerçekleştirilen bir işlemdir. 

Soğuk temas sağlanması sonucunda, vücudun bazı bölgelerinde kangren oluşumu dahi gözlemlenebilir. Bu yüzden soğuk lipoliz uygulaması kontrollü olarak ve ne yaptığını bilen kişiler yönetiminde yapılmalıdır. Yaş aralığı on yediyi geçen ve kilo olarak elli beş kilo üzerinde bulunan sağlıklı kişilere soğuk lipoliz uygulaması yapılabilir.

Soğuk Lipoliz Evde Yapılabilir Mi?

Soğuk lipoliz, zor olmayan ancak birikim gerektiren bir alandır. Bu yüzden, lipoliz yapacak olan insanın bilinçli olmasına göre evde yapılabilen işlem olabilir. Araştırma yapılması, soğuk lipoliz malzemelerinin alınması halinde evde yapılabilir.

Soğuk Lipoliz Nasıl Yapılır?

Soğuk lipoliz uygulaması, bilinçli kişiler bulunduğu zaman evde yapılabilecek bir uygulamadır. Ancak işlem gereksinimlerini ve soğuk lipoliz yapımını da bilmek gerekir.

Soğuk lipolizi evde yapmak için yapılması gerekenler:

  • İlk olarak, vücut yağ oranının en çok birikmiş olduğu simetrik iki bölge tespit edilir. Bu bölgeler; koltuk altları, iç bacak, alt bacak veya sağ sol karın arasından seçilebilir.
  • Seçilen bölgeye soğuk lipoliz uygulaması yaparken kullanılacak olan vakum ortamının hazırlanması gerekir. Bunun için özel olarak satılan cihazlar satın alınabilir.
  • Cihazlar, belirlenen bölgeye sabitlenir ve vakum ortamı oluşur. Bu ortama soğuk havanın verilmesine bağlı olarak da bölgesel yağ kırılması işlemi sağlanır.
  • Vücudun hassaslık derecesi ve işlemin kaçıncı kez yapılıyor oluşuna bağlı olarak; beş dakika, altı dakika veya sekiz dakika aralıklarla toplam üç uygulama yapılır.
  • Üç uygulamadan sonra soğuk lipoliz işlemi sonlandırılır.

Bu şekilde soğuk lipoliz yapılması ve kontrollü olarak süre tutulması sağlanırsa; işlem evde yapılabilir. Soğuk lipoliz Ankara için bağlantıya tıklayarak kolayca detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi