Do. Dr. Gülçin Alp Avcı, korona virüsünün ülkemizi tehdit edecek boyutta bir yayılma göstermediğini açıkladı

NEPAL’DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Çin’de ortaya çıkan ve aşısının geliştirilmeye başlandığı koronavirüsü birçok ölüme neden oldu. En son Nepal’de görülen virüsün Çin’li turistlerin gittiği ülkelerde de virüsü taşımasından korkuluyor. Tıbbi Mikrobiyoloji ve Viroloji Doç. Dr. Gülçin Alp Avcı, Çin’de ortaya çıkan ve ölümlere yol açan virüsle ilgili açıklamalarda bulundu.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLÜ HASTLARDA SORUN OLMAZ”

Yaşanan ölüm vakalarını değerlendiren Avcı, Meydana getirdikleri enfeksiyon, çoğunlukla hafif ve kendiliğinde iyileşebildiği gibi özellikle bağışıklık sistemi zaıf olan ya da altta yatan kronik hastalıkları olan bireylerde ciddi solunum yetmezliği ve diğer organlara tutulum nedeniyle ölümcül bir seyir de gösterebilmektedir” şeklinde konuştu

“HAYATINI KAYBEDENLER 65 YAŞ ÜZERİNDE”

Hayatını koronavirüs sebebiyle kaybedenlere değinen Avcı, bu kişilerin 65 yaş üzerinde olup kronik hastalıklara sahip olduklarını belirtti. Avcı “Bağışıklık sisteminin güçlü olmasının özellikle bu tarz viral hastalıklarda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir” ifadelerini kullanarak kişilerin bağışıklık sistemlerini sağlam tutmaları gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi