Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezi hangisidir? Gelişen teknoloji ve sunulan hizmetlerle birlikte Türkiye saç ekimi alanında merkez haline geldi. Özellikle kurdaki farklar ve ekimin başarısı için gerekli olan saç ekim merkezleri Türkiye'nin bu alanda yükselmesinin önünü açtı. Peki her saç ekim merkezi aynı mı? Türkiye'nin ve İstanbul'un en iyi saç ekim merkezi hangisidir?

Genetik faktörler, beslenme bozuklukları, vitamin eksikliği, yaşam şartları ve aşırı stres gibi birçok etkenin meydana getirdiği saç dökülmesi problemi, günümüzde özellikle erkeklerin ciddi problemi haline gelmiştir. Özellikle ailesinde kellik problemi olan kişilerde daha çok görülen saç dökülmesi problemi 20’li yaşlara kadar gerilemiştir. Saç dökülmesine ve kellik sorununa karşı çeşitli ilaçlar, losyonlar ve tedavi yöntemleri üzerinde çalışılsa da, saç ekimi operasyonu dışında kesin çözüm bulunamamıştır. Teknolojinin ilerlemesi ve saç ekimi yöntemlerinin gelişmesiyle birlikte alınan olumlu sonuçlar, saç ekimine olan ilgiyi arttırmıştır. 

Son yıllarda saç ekimi için Türkiye’yi tercih edenlerin sayısı gittikçe artmıştır. Yurtdışından birçok hasta özellikle saç ekimi için ülkemizi ziyaret etmeye başlamıştır. Türkiye’nin en iyi saç ekimi merkezlerinden biri  olan Now Hair Time, hastalarının %90 oranında yurtdışından geldiğini ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden hasta ağırladıklarını,  özellikle Brezilya’dan ciddi bir talep aldıklarını belirtmişlerdir.  Artan bu talebin başlıca sebepleri ise  ileri teknoloji ve en etkili yöntemlerle olumlu sonuçların alınması olarak gösterilmektedir. Aynı zamanda maliyetlerin diğer ülkelere kıyasla daha düşük olduğu Türkiye, saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların cazibe merkezi haline gelmiştir. Saç ekimi, her yıl artan sağlık turizminde büyük bir pay sahibi olmuştur. 

İSTANBUL'UN EN İYİ SAÇ EKİM MERKEZİ

İstanbul’un en iyi saç ekim merkezleri arasında yer alan Now Hair Time, saç ekiminde kullandığı gelişmiş yöntemler ve titiz çalışmalarıyla  sektörün öncüsü olma yolunda hızla ilerlemektedir.. Günümüzde saç ekiminde en olumlu sonuçların alındığı teknik FUE (Follicular Unit Extraction) tekniğidir. Saç ekiminin ilk yıllarında kullanılan FUT (Folicular Unit Transfer) tekniği, FUE tekniğinin yaygınlaşması ile güncelliğini yitirmiştir. FUE tekniğinden farklı olarak, saç köklerinin deri ile kesilerek ekim alanına nakil edildiği FUT tekniğinde operasyon sonrası kalıcı izler oluşurken, kullanılan son teknoloji yöntemlerle saç ekimi sonrası hastanın köklerinin alındığı donör alan, saç ekiminden kısa bir süre sonra eski görünümüne kavuşur. İstanbul’un en iyi saç  ekimi merkezlerinin kullandığı yöntem FUE yöntemidir. Bu sebeple saç ekimi yaptıracağınız yerin hangi tekniği uyguladığı, saç ekiminin kim tarafından ve hangi koşullarda  gerçekleştirildiği büyük önem taşımaktadır. Saç ekiminde en güvenilir firmalar arasında yer alan Now Hair Time, saç ekiminin doktor veya doktor gözetiminde alanında uzman kişiler tarafından hastane ortamında gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Türkiye'nin En İyi Saç Ekim Merkezi Hangisidir?

SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYAN BİRİ SAÇ EKİMİ YAPTIRABİLİR Mİ? KİMLER SAÇ EKİMİ YAPTIRABİLİR?

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişinin saç ekimine uygunluğu, yapılacak olan ekimin kalitesini direkt olarak etkilemektedir. Kişinin saç ekimine uygun olup olmadığı konusunda belirli kriterler vardır. Genç yaşta aktif saç dökülmesi  bulunan, ciddi saç dökülmesi problemi yaşayanlar ve saç köklerinin alınacağı donör bölgesinin (iki kulak arası ense olarak adlandırılan bölge)  yetersiz olması durumunda saç ekiminin yapılması uygun görülmemektedir. 

Saç ekimi yaptıran kişiye ekilen saçlar dökülmezken, aktif saç dökülmesi yaşayan kişinin eski saçlarının dökülme ihtimali çok yüksektir. Bu sebeple kişi ikinci bir saç ekimine ihtiyaç duyabilir. Özellikle genç yaştaki kişilerin saç dökülmesi durduğunda ekim yapması tavsiye edilir. Günlük ortalama 100 saç telinin dökülmesi normal karşılanmaktadır. 

En önemli kriterlerden biri ise donör alanın kalitesidir. Donör alanı uygun olmayan işiler saç ekimi operasyonu için uygun değildir. En kuvvetli saç köklerinin bulunduğu ense kısmındaki kıl köklerinin yetersiz olması durumunda saç ekimi işlemi gerçekleştirilemez. 

Aynı zamanda saç ekimi yaptırmak isteyen kişinin sağlığının yerinde olması ve risk taşıyan herhangi bir hastalığının olmaması gerekmektedir. Çeşitli sağlık problemleri yaşan kişiler doktor raporu olmadan saç ekimi işlemi yaptırmamalıdır. Özellikle yüksek diyabet hastaları veya kalp hastalarının saç ekimi yapması doğru değildir. 

Saç ekimi için risk taşıyan bazı hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Yüksek derecede diyabet hastaları
  2. Kalp ritim bozukluğu olan kişiler 
  3. Tansiyon hastaları 
  4. Kalp ve damar bozukluklukları olan ve aktif kan sulandırıcı kullanan kişiler
  5. Kalp ve damar bozukları nedeni  ile anjio, cabg ( koroner arter bypass grefti olmuş kişiler) bu kişiler aktif olarak kan sulandırıcı kullanır saç ekiminde yüksek riskli olarak kabul edilir ve saç ekimi işlemi için uygun değildir.
  6. İleri derecede CVA (Serabra  vasküler  atak) geçirmiş ve aktif olarak kan sulandırıcı kullanan kişiler kesinlikle saç ekimi  olamaz.
  7. Ciddi derecede enfeksiyonu olan kişiler
  8. İlaçlara karşı alerjisi olan kişiler. (Özellikle saç ekimi işleminde kullanılan alerjik bilgiler mutlaka sorgulanmalıdır.)

Bunların  dışında az riskli olan kişiler ise  belirtilen kişilerin tedavisini takip doktorlarından mutlaka rapor onay almalıdır.

SAÇ EKİM MERKEZİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Saç ekimi işlemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu alanda birçok firma faaliyete geçmiştir. Bununla birlikte merdiven altı olarak nitelendirilen firmalar ortaya çıkmıştır. Bu sebeple saç ekimi yaptırmaya karar verirken iyi bir araştırma yaparak en uygun saç ekim merkezini seçmek gerekmektedir. 

Saç ekimi ciddi sorumluluk gerektiren bir operasyondur. Basit bir işlem olarak düşünülmesinin aksine ameliyat niteliği taşımaktadır. Ekim işleminin uzman kişiler tarafından, ameliyata uygun koşullarda gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hatta saç ekimi operasyonu tam donanımlı bir hastanede gerçekleştirilmeli ve olası tüm risklere karşı hasta güvende tutulmalıdır. Operasyon sırasında hastanın ani ataklar geçirmesi veya kullanılan ilaçların yan etkisi zaman zaman hastalarda olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu tür durumlarda hastaya acil müdahale edebilecek bir ekibin hazırda bulunması çok önemlidir. 

Editör: Haber Merkezi