KFC, kızarmış yiyeceklerden uzaklaşmaya çalıştı ancak projeden vazgeçti. Çünkü sağlıklı alternatiflerin satışı çok kötüydü.

Şirket bunu kabul etti ve ardından fast food devi, 8 milyon sterlinlik fırını satış noktalarına yerleştirdi. Böylece çok fazla yağda kızartılmış yemekler yerine pişmiş ve ızgara yemekler satmaya başladı.

3 ÜRÜNDEN VAZGEÇTİLER

Ancak şirkette üst düzey bir yönetici, 3 ürünün kötü satışlarının ardından 2011'de getirilen Brazer ızgara tavuk sandviçi, 2012'de Rancher sandviçi ve 2015'te piyasaya sürülen tavuk ürününden vazgeçtiğini söyledi. 

"KİMSE SATIN ALMIYOR"

KFC İngiltere ve İrlanda'da marka angajman başkanı Jenny Packwood, 'İyi gitmedi. Denedik ve kızarmış olmayan ürünlerde başarısız olduk. Satışları sürdüremedik. Besleyici olarak iyi görünen bir ürünü piyasaya sürmek iyi ama o zaman kimse satın almıyor" dedi.

Şirket, 500 kaloriden az gelen, salata ve pilav ile çevrili tek bir parça kızarmış tavuk içeren sağlıklı bir menüyle daha başarılı oldu.

Public Health England'da beslenme uzmanı olan Dr. Alison Tedstone, KFC'nin daha sağlıklı ürünler sunma girişimlerinin işe yaramamasının kendisini şaşırtmadığını, çünkü orada yemek yiyenlerin sağlıklı yiyecek arayışında olmadıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi