Bebek-çocuk bakımı ve kozmetik markası olan Johnson's Baby'nin ürettiği bir ilacı kullanan Nicholas Murray isimli genç adam, ilacın erkeklerde meme büyümesi gibi yan etkilere neden olduğunu söyleyerek ABD mahkemesine başvurdu. 

8 MİLYAR DOLAR ÖDEYECEKLER

ABD mahkemesi jürisi, Johnson's Baby'nin memelerini büyüttüğünü iddia eden adama 8 milyar dolar tazminat vermesine karar verdi. 26 yaşında olan Nicholas Murray'ın bu davası emsal niteliği de taşıyor. Bu ilacı kullanan birçok erkek de, Murray gibi aynı sorunla karşılaştıklarını söylüyor. Diğer kullanıcılar da, ünlü kozmetik ve bakım markası Johnson's Baby'ye tazminat davası açtıklarını belirtiyor.

KULLANICILARI BİLGİLENDİRMEDİLER

Davacı Murray ve avukatı, firmanın ürettiği ilacın içinde bulunan gynecomastia adıyla bilinen ve erkeklerde meme büyümesine yol açan ilaç için kullanıcıları bilgilendirmedikleri ve prospektüslerinde buna yer vermediklerini de öne sürdüler.

Johnson's Baby firmasını 4 yıl önce de ilacın risklerini kullanıcılarına bildirmediği gerekçesiyle dava eden Murray'a şirket 1,75 milyon dolar tazminat ödeyecekti. Ancak temyiz mahkemesi bu cezayı 680 bin dolara kadar indirmişti.

Editör: Haber Merkezi