Yüz bölgesinde sarkma ve gevşeme görünümünün kadınları olduğu kadar erkekleri de rahatsız ettiğini belirten Zerrin Kara Estetik ve Likya Estetik ve Saç Ekim Kurucusu Zerrin Kara, “Yüz bölgesinde sarkma görünümünü ortadan kaldıracak tedaviler mümkün. Bunlardan bir tanesi de ‘örümcek ağı’ olarak tanımlanan yenilikçi bir yöntem. Cerrahi müdahale gerektirmeyen bu yöntem, cildin çok daha taze ve ferah bir görünüm elde etmesini sağlıyor.” sözleriyle değerlendirmelerde bulundu.

Örümcek ağı yönteminin, uygulanan dokuların sıkılaşmasını sağladığını belirten Zerrin Kara, yöntemle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu: “Yaşın ilerlemesiyle birlikte yüz bölgesinde sarkmalar meydana geldiğini gözlemliyoruz. Bu durum, çok daha yorgun bir yüz görünümünün oluşmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra kişinin kendisini her anlamda çok daha iyi hissedebilmesi için yüzde taze ve ferah bir görünümün oluşması bir hayli önemli. Son zamanların en çok dikkat çeken uygulamalarından bir tanesi olan örümcek ağı yöntemi, cilde uyumlu iplerin kullanılmasıyla gerçekleştiriliyor. Uygulama kapsamında ince iğneler kullanılarak cilde uyumlu ipler cilt altındaki tabakaya titizlikle yerleştiriliyor. Minimal hareketlerle ipler, deri altında hareket ettiriliyor. Bu sayede yüz gerdirme işlemi pratik bir şekilde yapılmış olur. Yüz bölgesinde kesi atılmadığı için dikiş izi kalma gibi bir sorunun ortadan kalktığını söylemek mümkün. Bu ve bunun gibi hususların her biri, özellikle son dönemlerde örümcek ağı yöntemine ilginin artmasını sağlıyor.”

Örümcek Ağı Yöntemi, Oldukça Yenilikçi Tekniklerden Bir Tanesi

Örümcek ağı yönteminin, yüz germe uygulamaları arasında cerrahi yöntem olmaması nedeniyle oldukça ilgi çeken uygulamalar arasında yer aldığını belirten Zerrin Kara, “Anestezi kullanılmadığı için işlem sonrasında iyileşme sürecinin bir hayli kısa olduğunu ifade edebiliriz. Hasta normal yaşantısına çok daha kısa bir süre içerisinde dönme şansı elde ediyor. Bu süreç içerisinde deri altında3-4 gün kaşıntı görülebilse de bu durum normal. Pratik bir yöntem olmasından dolayı özellikle kadınların örümcek ağı yöntemine yönelim gösterdiklerini belirtebiliriz. Ayrıca yöntem, yüz bölgesinde gözle görülebilen bir değişimi mümkün kıldığı için dikkatleri üzerine çektiğini ifade etmek olanaklı.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.