Taksim bombacısı Ahlam Albashir için karar! Taksim bombacısı Ahlam Albashir için karar!

İstanbul’da yurt dışında eğitim görmüş gibi sahte denklik belgeleri hazırlatarak üniversitelerde yabancılara tanınan yüzde 10 kontenjanından faydalan şüphelilere yönelik 13 ilde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  bazı kişilerin Türkiye’deki orta öğretim kurumlarından mezun oldukları halde yurtdışında bir okuldan mezun olduklarını belirterek aldıkları denklik belgesiyle yabancı öğrencilere tanınan kontenjan üzerinden bazı üniversitelere kayıt yaptırdıkları yönünde bilgi aldı.

Türkiye’de bir ortaöğretim kurumundan mezun oldular. Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek yurtdışında bir okul bitirdiklerine yönelik sahte belgelerle Eğitim-Öğretim Denklik Belgesi aldılar. Bu belgeyle YÖK’ün yabancı öğrencilere tanıdığı yüzde 10 yerleştirme kontenjanından yararlanarak tıp, hukuk ve eczacılık gibi bölümlere yerleştirildiler.

Bu kişilerin temin ettikleri sahte belgelerle üniversitelerin tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlerinde eğitim gördüğü tespit edildi.

İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak’ta şüphelilere ait adreslere operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda sahte eğitim-öğretim denklik belgesi düzenlemek suretiyle, yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptırarak okuyan, mezun olan ve çalışan 30 şüpheli yakalandı.

Editör: Nehir Durdağı