Emekliler, bankaların maaş promosyonu ile bir nebze de olsa rahatlıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı hususlar uzmanlar tarafından hatırlatılıyor.

Son olarak "sakın gözden kaçırmayın" diyerek emekliler uyarıldı. Bunu yapmayan emeklinin promosyonu yanacak.

KAMU BANKALARI VE ÖZEL BANKALAR ARASINDA PROMOSYON YARIŞI

Kamu bankaları, emekli promosyonlarını 8-12 bin TL aralığına yükseltmişti. Bu gelişmelerin ardından özel bankalar da emekli promosyonlarını 18 bin liraya kadar çıkardı.

PTT PROTOKOL KAPSAMINA ALINMADI

Kredi kartlarında yeni gelişme! Tarihi belli oldu Kredi kartlarında yeni gelişme! Tarihi belli oldu

SGK ile kamu ve özel bankalar arasında imzalanan protokolle, emeklilerin maaşlarına bağlı olarak promosyon tutarlarında kademeli bir değişiklik yapılmıştı. Ancak PTT, bu protokol kapsamına alınmadı. PTT'nin dışında kalan bu durum, Türkiye'deki milyonlarca emekliyi etkiliyor. Yeni emekli olanlar, ek bir başvuru yapmadıkları takdirde devlet tarafından PTT'ye yönlendiriliyor ve maaşlarını bu kurum üzerinden almaya devam ediyor.

Bu sebeple, PTT, ülkedeki en çok ileri yaşlı emeklinin maaşını aldığı kurum olarak bilinirken, bazı emekliler ise ATM kullanmayı bilmeyen veya köylerinde sadece PTT bulunan yerlerdeki gişeleri tercih ediyor. Bu durumlar, promosyon ödemeleri için başka bankalara maaş taşıma seçeneğini imkansız hale getirirken, PTT üzerinden promosyon almak isteyen emekliler hükümete çağrıda bulunmaya devam ediyor.

BANKAYA GİTMEDEN DE HALLEDEBİLİRSİNİZ

Emekliler bankaya gitmeden, e-devlet veya mobil bankacılık üzerinden banka değişikliği ve promosyon başvurusu yapabilir. E-devlet üzerinden banka değişikliği için yapılması gerekenler şu şekilde:

  1. E-devlet'e giriş yapın.
  2. Arama kısmına "banka değişikliği" yazın.
  3. "Emekli Maaşı Şube/Banka Değişikliği" işlemini seçin.
  4. Açılan sayfada gerekli bilgileri girin ve başvuruyu tamamlayın.
Editör: İrem Nur Kaya