MEDİNE müslümanlarından  Salebin'in mala, mülke karşı aşırı derecede hırsı vardı. Zengin olmak istiyordu. Hatta benliğini saran bu şiddetli zengin olma arzusu onu Resulullah'tan dua istemeye kadar sevketti.

Nihayet bir gün Hz. Peygamberin huzuruna çıkarakİ ''Ya Resulullah dua ette zengin olayım'' dedi. Allah Rasulü Salebinin bu isteğine şöyle cevap verdi;  ŞÜKRÜNÜ YAPABİLDİĞİN AZ MAL, ŞÜKRÜNÜ YAPAMADIĞIN ÇOK MALDAN HAYIRLIDIR''

Fakat zengin olma hırsı Salebinin yakasını bırakmıyordu. Zamanla ihtirası yeniden depreştiği için tekrar Peygamberimize geldi. ''Ya Resulullah dua ette zengin olayım'' dedi. Bu söze birazdaha ağır konuşan Resulullah s.a.v; ''Ben senin için kafi bir örnek değilmiyim'' dedi. ve ilave etti; ''Allah'a yemin ederim ki,isteseydim şu dağlar altın ve gümüş olarak arkamdan akıp geleceklerdi; fakat ben istemedim'' Elinde bu kadar kudret varken Resulullah evinde Günlerini oruçlu geçirir veya haftalarca çorba içer veya birkaç tane hurma ile yetinirdi.

Salebi, bunlarıda düşünerek, zengin olursam fakir fukaraya daha çok yardımda bulunacağını söyleyince  Seni hak peygamber olarak gönderen Allaha yemin ederim ki, fukaraya daha çok yardım etmek için istiyorum deyince Resulullah sav dua etti ve; Yarabbi Salebeyi istediği mala kavuştur'' diye dua etti. Ne varki zengin olan Salebi, malı ile çölde meşgul olurken cuma namazlarına dahi gelemez oldu.

Resulullah bir gün ashabına; Salebi görülmüyor. Halbuki bütün namazlarını Mescitte kıldığı için kendisine ''CAMİ KUŞU'' adı verilmişti. Gün güne sürüleri çoğalan Salebe artık mescide uğramaz duruma geldi. Peygambarimiz şöyle buyurdu;

''SALEBİYE YAZIK OLDU''

İşte bu sırada sadaka sadaka ayeti nazil olarak mali durumu düzgün olan müslümanların geçim sıkıntısı içinde bulunan kardeşlerine etmeleri emredildi. Bu ayeti kerimenin nüzulünden sonra zenginler fakirlere verirken. bazı münafıklar Bunu bir haraç olarak gördüler. Haberi duyan Resulü Ekrem tekrar; ''YAZIK OLDU SALEBİYE ''dedi.

Zengin olursam fakirlere hakkını vereceğim diyen ve sonrada kaçan Salebi hakkında  ''BERAC) Suresindeki şu ayet nazil oldu: ''Münafıklardan bazılarıda mal, mülk verip zengin ettiği takdirde Allaha fazla bağlanıp fukaraya daha çok yardım dair söz verirler ne zaman ki, Allah onlara bu istediklerini ihsan eder, zengin olurlar; ozana Allaha verdikleri sözü unutarlar cahillik edip fukaranın haklarını vermezler''. Peygamberimiz, bundan böyle Salebinin hiç bir yardımını kabul etmeyin buyurdu. Ve zamanla Salebi eski fakirliğine döndü.