Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel Türkiye'nin Kahraman Kadınları videosu yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen Türkiye'nin Kahraman Kadınları programında yayınlanan video, salonda bulunan konuklara duygusal anlar yaşattı. Videoyu izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

'Şehitlik ona çok yakışıktı'

7 şehit annesinin konuşmalarının yer aldığı video, "Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın annesi Ülker Akpınar'ın Şehitlik ona gerçekten çok yakıştı. Kısacık ömrüne her şeyi sığdırdı" ifadeleriyle başlıyor.

'Acısı tarif edilemez'

Video, "Batman'da şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra Yalçın'ın, Allah'a şükür mertebesi çok yüksek ama acısı tarif bile edilemez. şeklindeki duygusal ifadeleri ile devam ediyor. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda 30 Ocak 2016'da şehit olan Bordo Bereli Selçuk Paker'in annesi Sevgi Taşdemir'in, Bir taraftan çok büyük acı, bir taraftan çok büyük bir mükafat. Biliyorum ki evladımın yeri çok güzel. Cennette Rabbim şehadetini kabul etsin" ifadeleri dikkati çekiyor.