06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SANAT Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali Başladı

Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali Başladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, 112 ülkeden 845 filmle başladı. Söyleşiler ve etkinlikler 29 Kasım’a kadar sürecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ilk Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, görkemli bir açılışla başladı. Genç sinemacılara küresel bir platform sunmayı amaçlayan festival, yoğun bir katılımla dikkat çekiyor.

112 Ülkeden 845 Film Başvurusu

Festivalin açılışı, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ve Festival Direktörü Ahmet Bikiç’in konuşmalarıyla gerçekleşti. Gayretli, festivale gelen yoğun ilgiyi şu sözlerle değerlendirdi:

“112 ülkeden 845 film başvurusu aldık. Bu, sesimizi küresel ölçekte duyurduğumuzu gösteriyor. Amacımız, sürdürülebilirlik kavramını her alanda desteklemek ve gençlerin hayallerini büyütmek.”

Gayretli ayrıca, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin vizyonunda sürdürülebilirliğe özel bir yer ayrıldığını vurguladı:

“Sürdürülebilirlik olmadan hiçbir şeyin kalıcı bir değeri olamaz. Festivalimiz, bu bilinci sinema aracılığıyla yaymayı hedefliyor.”

Genç Sinemacılara Küresel Fırsat

Festival Direktörü Ahmet Bikiç, bu etkinliğin bir yıllık bir hazırlık sürecinin ürünü olduğunu belirtti. Festivalin hedefini şu şekilde ifade etti:

“Amacımız, üniversitemizin önemsediği sürdürülebilirlik temalarını sinema sanatıyla buluşturmak ve bu bilinci yaygınlaştırmak. Festival, Türkiye’de karış karış her yere, dünyada ise uluslararası iş birliklerimizle ulaşmayı hedefliyor.”

Bikiç, ön jüri tarafından seçilen 20 finalist arasından ana jüri tarafından kazananların belirleneceğini ve ödüllerin bir gala ile takdim edileceğini söyledi.

Oyuncuların Katılımıyla Zenginleşen Festival

Festival, sinema gösterimlerinin yanı sıra söyleşi ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor. Açılış gününe konuk olan oyuncular Erdem Yılmaz, Ufuk Bayraktar ve Naci Taşdöğen, izleyicilerle interaktif söyleşiler gerçekleştirdi.

Erdem Yılmaz, sürdürülebilirlik konusundaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Doğanın devamlılığı için bilinçlenmek hepimizin görevi.”

Ufuk Bayraktar ise doğa ve canlılara duyulan saygının önemine dikkat çekti. Naci Taşdöğen, oyunculuk kariyeri ve sektörel deneyimlerini paylaşarak katılımcılara ilham verdi.

Konuşmaların ardından, oyunculara Festival Direktörü Ahmet Bikiç tarafından plaket takdim edildi.

29 Kasım’a Kadar Sürecek

Çeşitli atölyeler, söyleşiler ve film gösterimleriyle devam eden festival, katılımcılardan yoğun ilgi görerek 29 Kasım’a kadar sürecek. Türkiye’den ve dünyadan geniş bir katılımla gerçekleşen bu etkinlik, sinema aracılığıyla sürdürülebilirlik bilincini yaymayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *