ŞART OLDU

ABD, Türkiye ile köprüleri tamamen atmaya hazırlanıyor. 2020 savunma bütçesinde Türkiye’nin F-35’lerini geri almak için 440 milyon dolar ayırdı. TürkAkım’a da yaptırım getiriliyor. Ankara cevaben, Su-35 ve Su-57 alımı için Moskova ile görüşmeleri hızlandıracak. Amerikan askerlerinin Türkiye’deki üsleri boşaltması da istenebilir

GİZLİ SİLAH AMBARGOSU

TÜRKIYE’NIN milli menfaatlerini önceleyen adımları ABD’yi fena kızdırdı. Öyle ki Yahudi ve Evangelis lobilerin etkisiyle İsrail’in yayılmacı politikalarının bir numaralı savunucusu haline gelen Washington yönetimi, bu uğurda bir yandan Ortadoğu’yu yangın yerine çevirdi bir yandan da 70 yıllık NATO müttefiki Türkiye’yi gözden çıkardı. Beyaz Saray, yıllardır sürdürdüğü örtülü askeri ambargoyu, Türkiye’nin üretim ortağı olduğu F-35 savaş uçağı programından çıkararak bir adım daha ileri taşıdı.

ASKERİ ÜSLERİ BOŞALTSIN

YILLARDIR AB’ye alınmayan, NATO tarafından güvenlik ihtiyaçları karşılanmayan, ABD tarafından ise örtülü bir askeri ambargoyla karşı karşıya olan Türkiye şimdi yol ayrımında. Rusya ile savunma, enerji, ticaret ve turizm konularında önemli işbirlikleri yürüten Türkiye, adeta yönünü Asya’ya döndürmeye zorlandı. Ankara’nın F-35 ve yaptırım hamlesine karşı ABD’ye sert bir cevap vereceği üzerinde duruluyor. İlk adım olarak da Amerikan güçlerinin Türkiye’deki askeri üsleri boşaltması istenecek.

RUSYA, YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

SU-57’LERIN öncelikle Rus ordusuna üretileceğini vurgulayan Moskova yönetimi, Ankara’dan gelecek mesaja göre Su-35’lerin Türkiye’ye gönderilebileceğini, SU-57’lerin de Türkiye’ye satışının mümkün olduğunu açıklamıştı. Rusya ayrıca, hem bu uçakların bazı parçalarını Türkiye’de üretmeyi, hem de Türkiye’ye kendi dördüncü ve beşinci nesil uçaklarını geliştirmesinde yardım etmeyi değerlendiriyor.