ROTASYONU olmayan sınırlı kadrosu ile sahaya çıkan Trabzonspor'da kaleci Uğurcan ve Novak yoğun sağlık çalışmasına rağmen kadroda yer almadı. Ünal Karaman Sosa'yı yedek kulübesinde moral motivasyonu artırmak ve ihtiyaç duyulduğunda bir hamle oyuncusu olması için hazır tuttu. Sakatlıktan tam kurtulamayan bu oyuncuyu bir maçta tamamen kaybetme riskini almak istemedi, oynatmadı.
 
İki takım için önemli bir karşılaşmaydı. Lider Başakşehir'in puan kaybettiği bir haftayı değerlendirmek için iyi bir fırsattı. Galatasaray'ın devre arasında yaptığı yeni transferleriyle taraftarları önüne çıktığı ilk maç. Teknik Direktör Fatih Terim cezası nedeni ile 99 gün sonra lig maçıyla buluştu. Hafta içerisinde babasını kaybeden Terim'in acısını hafifletmek isteyen oyuncular, tribündeki binlerce taraftar görevini eksiksiz yerine getirdi. Üst düzey bir kazanma duygusu tablosu vardı.
 
Trabzonspor cephesinde tablo hiçte iç açıcı değildi. Bordo mavililerin kalesinde deneyimi olmayan genç bir kaleci zorunluluktan yer aldı. Arda tansiyonu yüksek karşılaşmaya penaltı ile başlangıç yaptı. Aslında kötü bir maçta çıkarmadı. Penaltı bu kadar kolay verilmemeli. İlk yarım saat içinde topla oynayan ev sahibi takım Galatasaray olsa da Trabzonspor üç net gol pozisyonuna girdi. Rodallega ile birini değerlendirdi. Trabzonspor'un rakibi durdurma telaşı başına iş açtı. Topu oyuna hızla sokma gayreti, oyunu çirkinleştirmemek, soğutmamak  için savaş verdi. Orta alanı savunmada kabul eden Trabzonspor ister istemez kendini de yordu. İlk yarı soyunma odasına mutlu giden Sarı Kırmızılı takım oldu.
 
İkinci yarıda ilk hamleyi Karaman yaptı. Toure'yi çıkartıp Abdulkadir Parmak'ı oyuna aldı. Galatasaray 2.yarının başında farkı ikiye çıkarınca Bordo Mavili takım korkunun ecele faydası yok diyerek oyuna girdi. Bireysel oyunu tercih etmeyip takım oyununa yönelse  skor bu olmazdı. Galatasaray'ı kafasında büyütme yerine kendi oyunusu sergileseydi de skor bu olmazdı. Karaman kulübe hamlesi olmadığı için saha içindekileriyle idare etti. Terim ise kulübe zenginliğini kullandı.
Hakem Öztürk kararları ile elbette yine çok tartışılacak. Asıl tartışılması gereken konu ise kadrosunun tamamı yabancılardan oluşan Galatasaray ile kadrosunda altyapıdan yetiştirdiği 5 oyuncu ile mücadele eden Trabzonspor. Sahi sizce hangisi Türk futboluna hizmet ediyor?