İsrail geçen hafta Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu'nu hava saldırısıyla vurmuş, aralarında iki üst düzey komutanın da bulunduğu 7 İslam Devrim Muhafızları üyesi öldürülmüştü. 
İran yönetimi, saldırının ardından İsrail'e karşılık verileceğini açıklamıştı.

Netanyahu'yu yiyip bitiren ihtimal! Telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor Netanyahu'yu yiyip bitiren ihtimal! Telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor

İran'ın saldırı için son hazırlıklarını ileri yaptığı sürülürken, ABD, bunun kısa sürede gerçekleşebileceğini duyurarak, İsrail'i koruyacaklarını bildirmişti.

Bu gelişmelerin ardından 5 ülkeden vatandaşlarına bu bölgeye gitmeyin uyarısı geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, İran'daki Fransız diplomatların aile üyelerinin tahliye edilmesi talimatını verdi. Fransız devlet memurlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarında herhangi bir görev icra etmelerinin yasaklandığı ve vatandaşlara seyahat etmemelerinin tavsiye edildiği duyuruldu.

Hindistan da vatandaşlarına İran ve İsrail'e seyahat etmemelerini tavsiye etti. İngiltere, İran'ın saldırabileceği endişesi nedeniyle İsrail'in kuzeyine seyahat edilmemesini istedi.

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği de dün bir güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanları ve aile üyelerini, ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyarmıştı.

Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarına Orta Doğu bölgesine, özellikle İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmemeleri uyarısında bulunmuştu. 

Editör: Gürel Yurttaş