Dönüp dolaşıp ABD’nin yeni başkanına geliyorum. Gelmek de lazım. Joe Biden’in bir şekilde başa geçmesi sonrasında, farklı bir Dünya ile karşı karşıya kalacağımız önceden belliydi. Millet ittifakına yardım edeceğini bir yıl önceden ilan edip, aynı zamanda onlarında kendisi için çalışmasını talep etmişti. Öyle de oldu. İttifak Biden için çalıştı. Şimdi sıra onda.

Ortadoğu tayinleri felaketin habercisi gibi. PKK’yı tekrar ayağa kaldıracak adımlara şahit olacağız. Türkiye’yi ekonomik olarak sıkıştıracaklar. Geçen yıl ABD büyükelçisi “ilaç firmalarına olan borcumuz sebebiyle ilaç verilmeyebileceği” şeklinde adeta tehdit etmişti. Üstelik o sözler, virüse karşı büyük mücadele verirken söylenmişti. Borç tam da o savaş sırasında artmıştı.

Neler olabilir? Var olan İP, SP ve DP ile bu iş tam yürümedi. CHP ve HDP ile birliktelik, muhafazakar tabanı rahatsız etmişti. O sebeple,  beklenen odur ki “İP, SP, DP” ile sanki onlardan uzaklaşmış gibi yapacaklar. DP ilk adımı atıp, çocuklarını PKK’dan almak için nöbet tutan anneleri ziyaret etti. 

Yeni kurulan Babacan ve Davutoğlu partilerinin stratejik olarak kimle hareket edeceğinin de pek önemi yok. Gaye, aziz vatanı bölünmez bütün olarak tutmak, milli menfaatleri korumaya azmetmiş blogdan, en az iki puan koparmaktan ibaret.

Sosyal medyadan, ittifakın medyasından her gün başka yalan haberle saldırıp vuruyorlar. Ertesi gün doğru haber yayınlansa bile iş işten geçiyor. O sebeple yalan haberle kaos tetikçiliği yapana yaptırım olmalı. 

HDP deseniz, okyanus ötesinin yeni stratejileri ile hayat bulması öncelikle bölgede yaşayanlar için tehdit. PKK ile bağı sabit olanlar siyasetçi değil, teröristtir. Gereken neyse yapılmalıdır.

Millet ittifakı için biçilen rol; mevzileri değiştirmek, her yapılanı eleştirmek, sürekli saldırmak şeklinde özetlenebilir. Hedef yine 2. Turu zorlamaktır. AKP ve MHP’den adam devşirmek olur mu derseniz, olacaktır. Siyaset giderek sertleşecek, kimsenin gözyaşına bakılmayacaktır.

ABD’de seçim nasıl kazanıldıysa, benzeri bizde yaşanacaktır. Seçim değil vatan müdafaasına hazır olmalıyız. Kriptolar verilen görevi yapmak için geri sayıma geçti bile. Hiç umulmayan adlar saf değiştirecek. Moral bozukluğuna, yılgınlığa yer yok. 

Bilhassa seçim günü, oylar sandık bazında akarken TV’ler devreden çıkarılmalıdır. Aceleye mahal yok. İlçe bazında kesin neticeler alındıktan sonra il toplamına geçilmelidir. SEÇSİS güvenli diye rahatlanırsa, bu kez bir vururlar toparlanmak mümkün olmaz. Malum Internet alt yapısı ABD’de ve sistem ulaşılabilir iddiası giderek yoğunluk kazanıyor.

İki yıl sonra seçim yapmayacağız, ülkenin kaderini belirleyeceğiz.
Ya 15 Temmuz 2016 darbesi gecesine döneceğiz ya da milli adım atmaya devam edeceğiz.