MALUM, ülke seçim gündeminden geçiyor. İtirazlar yapılıyor, sandıklar yeniden sayılıyor... Bu konular bizim gündemimize pek girmiyor ama konu seçim olunca akıllara da yaklaşan Beşiktaş seçimi geliyor. Mayıs ayının ikinci haftası olacak gibi Beşiktaş kongresi. 12 ya da 19 Mayıs gibi gözüküyor. Şu an için ise iki aday var, mevcut başkan Fikret Orman ve Hürser Tekinoktay. Eğri oturup doğru konuşmakta fayda var, Hürser beyin şansı olduğunu düşünmüyorum. Peki kalan yaklaşık bu 45 günlük sürede başka aday çıkar mı? Yönetimden ayrıldığı günden bu yana eski ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’nin ismi, sürekli başkan adaylığı için geçiyordu. Ancak bu konuda Çebi’nin müspet bir çalışma yaptığını söylemek doğru olmaz. Hatta seçim kulislerinde konuşulanlara göre ise Fikret Orman’ın, Çebi’ye tekrar ikinci başkanlık teklif edeceği söyleniyor. Tabi bunlar şu an için sadece dedikodu. Çebi’nin şu an Beşiktaş yönetiminde bulunan Ahmet Kavalcı ile arasının açık olduğunu bilmeyen yok. Ahmet Nur Çebi bey tekrar yönetime girerse Kavalcı’nın yönetimde durmayacağı aşikar. Burada da son kararı tabii ki Başkan Fikret Orman verecek.

Ama başta da dedim ya, bunlar sadece seçim dedikodusu. Tabii ki gönül isterdi ki ‘Beşiktaş’ta başkan olmak isterim’ diyen Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman’ın karşısına çıkabilsin. Ancak bu konuda da Çebi’nin yaptığı açıklamaya saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. ‘Fikret Orman’ın karşısına çıkmam’ demişti çoğu kez, kendince haklı sebepleri vardır mutlaka.

Bir de Fikret Orman’ın değiştireceği yönetici isimleri var. Evet, geçen sonbaharda yeni bir seçimle yeni bir liste yaptı Fikret Orman, ama mayıs ayında çoğu ismi değiştireceği ortada. Mesela en çok konuşulan isim Candaş Tolga Işık. Uzun zamandır küskün olduğu, yönetim toplantılarına katılmadığı biliniyor. Ve sanırım yeni yönetimde olma ihtimali de oldukça düşük.

Kongre kulislerinde konuşulan bir diğer dedikodu ise Serdal Adalı’nın yönetime girdiği için pişman olduğu. Adalı’nın yakın çevresine ‘Yanlış zamanda gelmişim, elimiz kolumuz bağlı. Hiçbir şey yapamıyoruz’ dediği konuşuluyor. Yeni yönetimde olup olmayacağını zaman gösterecek.

Bu saydığımız iki isim değişir mi ya da başka değişiklikler olur mu, yine bunu da zaman gösterecek.