İŞSİZLİKTE artış oranı, 14.9 olarak gerçekleşti. Böylece işsiz sayısı 3.6 milyon oldu.

Bunlar devletin açıkladığı. Sokaktaki gerçek işsiz sayısı ise 7 milyona dayandı.

Ancak asıl dikkat çekici oran genç işsizlerde görüldü.

Geçen yıl genç nüfusta yüzde 17.6 olan işsizlik oranı yüzde 26.5'e çıktı.

Bu da her 4 gençten birinin işsiz olduğunu gösterdi.

Bu arada nisan döneminde işsiz kalanların, toplam işsizlere oranının yüzde 9.8 olması dikkat çekti. Bu dönemde işsiz kalanların sayısında geçen döneme göre yaklaşık 9 bin kişilik artış yaşandı. İşsizlikte yıllık bazda 5 puan birden artış yaşanması ve nisan dönemi içinde işsiz kalanların sayısının 355 bin kişi olması kriz etkisiyle işten çıkarmaların sürdüğünü gösterdi. 

4 GENÇTEN 1'İ İŞSİZ

TARIM dışı işsizlik oranı yüzde 12.3'ten yüzde 18.9'a yükselirken, genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 17.6'dan yüzde 26.5'e çıkması dikkat çekti. Her 4 gençten birinin işsiz olduğunu gösteren bu oran bir önceki ayda 27.5 olmuştu. Nisanda kentte işsizlik oranı yüzde 11.8'den yüzde 17.5'e, kırsalda işsizlik oranı yüzde 6.1'den yüzde 9.5'e çıktı.

Nisanda istihdam edilen nüfusun yüzde 72.4'ünü erkekler oluşturdu. İstihdam edilenler arasında yüzde 58.3'le lise altı eğitimliler en yüksek payı alırken, istihdamın yüzde 60.2'sini ücretli, maaşlı ve yevmiyeli, yüzde 26.9'unu kendi hesabına ve işveren, yüzde 12.9'unu ise ücretsiz aile işçisi meydana getirdi.

İş aramayıp da, çalışmaya hazır olan ve 'umutsuzlar' diye adlandırılan grubun sayısı, bir yıllık dönemde 302 bin kişi artarak 2 milyon 137 bine çıktı. Umutsuzların 965 milyonu erkek, 1 milyon 172 bini kadınlardan oluştu. Umutsuzlar içinde yer alan ve iş bulma ümidi olmayanların sayısı geçen ise 243 bin kişi artarak 833 bine yükseldi.

 

AÇILMAYIN BOĞULURSUNUZ

ŞİMDi ''Bu rakamlara bizi neden boğdun, bunlar zaten bilinen şeyler'' demeyin.

Bizi yönettiğini zannedenlerin bu manzara karşısında kılı kıpırdamıyor.

Sadece ''Teğet'' edebiyatı yapmakla yetiniyor. Yürekleri Türkiye için çarpanlar işsiz ve aç susuz dolaşırken, askere kurşun sıkanlar, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden teröristlerin ödüllendirilmesi için harekete geçiliyor.

AKP'nin ''Kürt açılımı''nın mimarlarından İhsan Aslan'ın Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya yaptığı açıklamalar hükümetin nasıl bir tehlikeli yolda olduğunu ortaya seriyor.

 

Teröristbaşı Öcalan'ın açıklayacağı ''yol haritası''ndan önce AKP hükümeti harekete geçiyor.

Yani teröristbaşının yıllardır hayalini kurduğu planları hayata geçirecek.

Yani Öcalan'la yarışa girdiler.

Daha önce ''Sayın'' diye hitabedilen bebek katili; şimdi muhatap alınıyor. Yanına gelecek ay da 9 arkadaş gönderiliyor.

Erdoğan ise partisinin ''Kürt açılımı''''Eserlerimiz'' diye takdim ediyor.

Eserlerinizle övünebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'tarihi fırsat' diye özetlediği ve 'Güzel şeyler olacak' diye ballandıra ballandıra duyurduğu plan uygulamaya konuluyor.

Askere- polise silah sıkanlar ''gizli tanık'' diye itibar görürken, onların ifadeleri doğrultusunda PKK'ya karşı mücadele eden komutanlar tutuklanırken, şimdi bir adım daha atılıyor.

Türkiye'de işsizler intihar ederken,şehit ailelerine hacizler gelirken dağdan inen teröriste iş, ölenin ailesine de para verilecekmiş.

Yani teröristler ödüllendirilecek.

O paralar da Mehmetçiğe mayın ve mermi olarak geri dönecek.

''Kürt sorunu var'' dediler, ''Ovaya insinler'' dediler, ''Hak ve özgürlükler'' dediler...

Sonuç?

Sonuç ortada...

Uyan ey milletim bak neler oluyor.