Sultan 5.

Murad'ın torunu Şehzade Osman Osmanoğlu, Sultan 2.Abdülhamit Hanın torunu, Harun Osmanoğlu'nu Osmanlı hayranı olan gelinim Leyla ile evinde ziyaret ettim.

Seneler önce kendisni Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda tanımıştım.

34.Osmanlı Padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 3.kuşak torunu ve hayattaki 28 Osmanlı şehzadesinden biri olan Harun Osmanoğlunu evinde ziyaretimizde bizi kapıda karşıladı. Yüzünde tebessüm. Evinde, bize Türk kahvesi ve yanında hurma ikramında bulundu. Bukadar fırsat bulmuşken merak ettiğim bazı soruları sordum. Hoşgörü ile cevap verdi.

Sorumun ilki, Türkiyede bulunmaktan mutlumusunuz..? Tebessümle verdiği cevap; ''Çok mutluyum'' Burası benim öz vatanım. 1977'de Şamdan İstanbula gelen Harun Osmanoğlu, İstanbulda Topkapı Srayı, Yıdız Sarayı ve Dolmabahçe Saraylarını gezdiğimde ecdadımın hakka ve halka verdiği hizmeti daha yakından gördüm derken, henüz Türkiye de bir çok vilayetleri görmediğini, en çok görmek istediğim ''Şehzadeler şehri Amasya'' dedi.

Avrupanın çeşitli yerlerine dağılan Hanedanlarla pek sıkı bir araya gelemediklerini, özelliklede İsviçrde yaşayan hanedanlarla görüşemediklerinide sözlerine ilave ett.

Heryerde sevgi ve saygı görüyorum, diyen Şehzade Osmanoğlu, ''Yüce Türk Milletinin Osmanlıyı sevmesinden büyük mutluluk duyduğunu'' belirterek, ''Türkiye büyük bir devlet, Türk Milletide büyük bir Millettir,'' diyen Osmanoğlunu fazlada rahatsız etmemek için kendisinden izin isteyerek, ayrıldım. Bizde kendisine geçirmiş olduğu rahatsızlığı sebebiyle acil şifalar dilerken, bizlere gösterdiği sıcak ilgi ve hoşgörüsünden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

HARUN OSMANOĞLU KİMDİR?

Osmanlı hanedanının hayattaki 28 şehzadesinden biri olan Harun Osmanoğlu, 22 Ocak 1935'te Lübnan doğumlu ve küçük yaşta Şama yerleşerek, öğrenimini Şamda tamamlamıştır. Babası Mehmed Abdülkerim Efendi, Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan Mehmed Selim Efendi'nin tek oğlu.