Galatasaray'da 9 sezon oynayan Selçuk İnan, takımının Göztepe'yi 3-1 yendiği maçtan sonra  profesyonel kariyerini sonlandırdığını açıkladı. 

İnan, "Aylarca düşündüm, hocamızla da istişare ettim. Kolay olmadı ancak böyle bir karar aldık. Bu vesileyle buraya geldiğimde de yanımda olan, giderken de yanımda olan hocama bana göstermiş olduğu sevgiden, vermiş olduğu değerden dolayı çok teşekkür ederim. Onun bende yeri ayrı, onu çok seviyorum" diye konuştu.

Sarı kırmızılılara 2011-12 yazında bonservissiz şekilde transfer olan 35 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'la olan sözleşmesi bu sezon sonunda bitecekti. 

Selçuk, 5 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 5 TFF Süper Kupası sevinci yaşadı. Galatasaray'da geçirdiği 9 sezonda 331 maça çıkan Selçuk, 59 gol attı.

Çanakkale Dardanelspor'un altyapısından yetişen Selçuk, 2006 yılında Manisaspor'a transfer olmuş ve 2008 yılında Trabzonspor'un yolunu tutmuştu.

Türkiye'nin alt yaş milli takımlarında da defalarca top koşturan ve Galatasaray'da adını efsaneler arasına yazdıran başarılı isim, A Milli Takım'da 62 maçta forma giymiş, 8 gol kaydetmişti.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Selçuk İnan'ın yeni işini açıkladı. Terim, Selçuk'un bundan sonra teknik heyette yer alacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi